GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-11-2019 23:40   Güncelleme : 30-11-2019 23:40

BARO BAŞKANI YEŞİLBOĞAZ,KRAL DA ÇIPLAK HUKUK DA ÇIPLAK

Diyarbakır Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen adalet nöbetine katılmak için Diyarbakır’a giden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın’ı makamında ziyaret etti.

BARO BAŞKANI YEŞİLBOĞAZ,KRAL DA ÇIPLAK HUKUK DA ÇIPLAK

 

Mersin Barosu Genel Sekreteri Adnan Günbay ve TBB Delegesi Levent Demir’in de eşlik ettiği ziyarette konuşan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi’nin katledilmesinin üzerinden 4 dört yıl geçmesine rağmen, katil ya da katillerin yargı önüne hala çıkarılmamasını, ‘kral da çıplak, hukuk da çıplak’ olarak değerlendirerek, insan hakkı ihlalinin ancak hukuk devletinin var olmasıyla sağlanabileceğini vurguladı. Barolar arasındaki dayanışmanın ana hedefinin, hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye, barışa, insan hak ve özgürlüklerine ulaşmak olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Ülkemizde hukukçuların il il gezip adalet nöbeti tutması, dünya tarihine not düşmüştür. Bir ülkede hukukçular bile adalet arıyorsa, o ülkenin yöneticileri hukuk sistemini ve uygulama yöntemlerini gözden geçirmelidir” dedi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Cihan Aydın ise, barolar ve avukatlar arasında dayanışma örneği sergileyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’a teşekkür ederek, hak, hukuk ve adalet mücadelesine tüm baroların ortak olmasını temenni etti.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala