GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-07-2020 08:24   Güncelleme : 03-07-2020 08:24

BARO BAŞKANLARI TBMM ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNDE

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 77 baro başkanı, TBMM’de Adalet Komisyonu’nda görüşülen ‘çoklu baro’ oturumuna katılmak için geldikleri Meclis’e alınmayınca Çankaya’nın kapısında oturma eylemi başlattı.

 BARO BAŞKANLARI TBMM ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİNDE

AKP ve MHP’nin Meclis’e sunduğu “çoklu baro” teklifi, Adalet Komisyonu’nda bugün saat 16.00’da görüşülmeye başlandı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, baro başkanlarının toplantıya katılma talebinin reddedildiğini söyledi. Komisyon toplantısına katılmak isteyen baro başkanları, Meclis’e alınmayınca Çankaya Kapısı’nda oturma eylemi başlattı. CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Altay ile CHP, HDP ve İyi Parti milletvekilleri TBMM Çankaya kapısı önünde bekleyen baro başkanlarını ziyaret etti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Meclis’in içindeki bankları taşıyarak yerde oturma eylemini sürdüren baro başkanlarına götürdü.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Adalet Komisyonu’nda barolarla ilgili yasa tasarısı görüşülürken, baro başkanları içeri alınmıyor. Barolar bu sürece dahil edilmeliydi. Bu tasarıda 80 baro başkanına söz hakkı tanınmadı. Bu ülkede Adalet Komisyonunda bile adalet sağlanamıyor.   Baroların Savunma Mitingi’ne  karşı Ankara Valiliği 15 günlük yasak ilan etmiş.

Salgın bahane edilerek  baroların girmesini engellemek için yasak ilan edilirken, milletvekilleri içeride tıkış tıkış komisyon toplantısı yapıyor. Dirençliyiz, kararlıyız, nöbetteyiz, vazgeçmeyeceğiz. Ülkemiz için, 80 milyon vatandaş için, hukuk için, adalet için, mesleğimizin geleceği için” dedi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala