KENT
Giriş Tarihi : 17-02-2019 21:06   Güncelleme : 17-02-2019 21:06

BAŞKAN ENGİN, MEÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NE ÖDENEK AYRILMALI

Tıp fakültelerinin içinde bulunduğu borç yüklerine dikkat çeken MESİAD Başkanı Hasan Engin; “40 birimli MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, bölgemizin en iyi uzman kadrosuna sahip olmasına rağmen maalesef kaderi ile baş başa bırakıldı. Üniversite yönetimi borç yüküne rağmen hastalara en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Bir an önce bu hastaneye ödenek ayrılmalıdır” dedi.

BAŞKAN ENGİN, MEÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NE ÖDENEK AYRILMALI

 

Uzun zamandır borç yükü ve eksik personel ile hizmet vermeye çalışan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin borcu günden güne artıyor. Bu duruma çözüm bulmaya çalışan üniversite yönetimi, hastanedeki eksikliklerin hastaları etkilememesi için büyük çaba harcıyor.

KADERİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKILDI

Duruma ilişkin açıklama yapan Mersin Sanayicileri ve İş insanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin; “Sağlık sorunları ve buna karşın sağlık yatırımları son yıllarda arttı. Ancak, 40 birimli MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, bölgemizin en iyi uzman kadrosuna sahip olmasına rağmen maalesef kaderi ile baş başa bırakıldı. Mersin ve bölge için önemli sağlık üssü olan bu hastanenin borç yüküyle baş başa bırakılmasını üzüntü ile takip ediyoruz” dedi.

Üniversitenin sağlık ürünleri için sürekli borçlanmak zorunda kaldığını ifade eden Engin; ödenek yetersizliği nedeni ile borç yükünün günden güne arttığını söyledi.

“BİR AN ÖNCE TIP FAKÜLTESİNE ÖDENEK AYRILMALIDIR”

“Üniversite yönetimi borç yüküne rağmen hastalara en iyi hizmeti vermeye çalışıyor” diyen Başkan Engin; “Eksik sağlık ve operasyon ürünlerine rağmen öğretim elemanları ve çalışanlar, hastalara en iyi hizmeti vermeye çalışıyorlar. Giden her hasta ile yakından ilgilenen bu hastaneye başta Sağlık Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve tüm yetkili kurumlar yardımcı olmalıdır. Bir an önce Tıp Fakültesine ödenek ayrılmalıdır. Aksi halde bu kadar nitelikli kadro ve hizmete sahip bu hastaneye yazık olur” ifadelerini kullandı.

Kentin bütün dinamiklerinin ve STK’ların bu hastaneye sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Engin, üniversitenin üretim ve bilim ile uğraşmak yerine maddi olanaksızlıklar ile boğuşmak zorunda kaldığına değindi.

MERSİN KENT HABER

PalaPala