KENT
Giriş Tarihi : 26-12-2022 19:17   Güncelleme : 26-12-2022 19:17

Başkan Tarhan, Marketlerde Fiyat Denetlemesine Çıktı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kentte bulunan bazı AVM ve zincir marketlere ziyarette bulunarak fiyat, tarih ve gramaj denetmesi yaptı.

Başkan Tarhan, Marketlerde Fiyat Denetlemesine Çıktı

Zabıta ekiplerinin de yer aldığı denetlemelerde tezgâh, raf ve kasadaki fiyat farklılıkları konusunda inceleme yapılırken, rastgele seçilen ürünlerin son kullanma tarihlerine de bakıldı.

Çocuk bezi, çocuk maması, ıslak mendil, tuvalet kâğıdı gibi malzemelerin yoğun şekilde denetlemesi yapıldı.Zabıta Müdürü Hüseyin Solak’ın da bulunduğu denetimlerde, çocukların yoğun şekilde kullandığı ürünlerin pahalılığı dikkat çekerken kedi ve köpek mamalarının da fiyatlarının yüksek olduğunu gözlendi.

Alışveriş yapan tüketicilerle sohbet eden Başkan Tarhan, fiyat pahalılığından şikâyet eden vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu. Halkın artan fiyatlar nedeniyle geçim sıkıntısı içerisinde olduğu bu konuda radikal önlemlerin alınması gerektiği üzerinde duruldu.

Kanuna aykırı bir durumun tespit edilmediği denetimler sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Tarhan, “Halkımızın tüm gereksinimlerini ucuz ve sağlıklı biçimde karşılayabilmesi son derece önemli. Ancak yerel yönetimler olarak bizim bu konuda yapabileceğimiz şeyler sınırlı. Ekiplerimiz fiyatların gerçekçi olması, ambalajlarının sağlıklı olması, son kullanma tarihine uyulması, gramajların doğru yapılmış olması gibi konularda sürekli denetimler yapıyorlar. Ancak denetimler esnasında görüştüğümüz alışveriş yapan vatandaşların ortak şikâyetleri olan pahalılık konusu ancak hükümetin alacağı tedbirlerle önlenebilecek bir konu. Sağlıklı bir ekonomik politika ile vatandaşlarımızdan gelen bu haklı serzenişin önüne geçilmesi gerekiyor. Özellikle bebeklerin ve çocukların kullandığı ürünlerde fahiş denilebilecek ücretler söz konusu. Biz tamamen spontane ürünlerden seçerek gramajından tarihine, kasa fiyatına kadar incelemeler yaptık. Tüm bunlara rağmen Mezitli’de bulunan market ve AVM’lerde vatandaşın sağlığını tehlikeye atacak, işletmelere haksız kazanç sağlayacak olumsuz bir durumun bulunmaması bizleri memnun etti. Ekiplerimiz belirli aralıklarla denetimlere devam edecek” dedi.

EditörEditör