SAĞLIK
Giriş Tarihi : 04-08-2019 22:18   Güncelleme : 04-08-2019 22:39

Bebeklerinin Beslenmesi Sırasında Nelere Önem Verilmeli?

Hamilelik döneminde beslenme düzenine çok daha fazla önem veren anne adayları, bebekleri doğduğunda aynı önemi hem kendilerine hem de bebeklerine vermeye devam eder. Bebeğin dünyaya geldiği andan itibaren başlayan büyüme sürecinde sağlıklı gelişimi açısından doğru beslenmenin önemi oldukça büyüktür. Çocuk büyütürken çocuğa doğru beslenme alışkanlıklarının aşılanması bir yetişkin olduğunda çok daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlayacaktır.

Bebeklerinin Beslenmesi Sırasında Nelere Önem Verilmeli?

 

Anne sütü ile doğduğu andan itibaren beslenmeye başlayan bebek, ilk altı ayını tamamladıktan sonra anne sütüne takviye olarak ek gıdalara geçiş yapar. Ana öğünlerinde anne sütü ile beslenmeye devam ederken, ara öğünlerde çeşitli çorbalar, püreler gibi besinlerle ek gıda alımına devam eder. Ek gıdaya başlarken dikkat edilmesi gereken en önemli konu alerji yapabilecek besinlerden uzak durmaya çalışmak. Ek gıdalar ile ilgili birçok tarif bulunmakta, ek gıda sürecinde birçok tariften anneler kolaylıkla faydalanılabilirler.

Bebeklerini büyütürken ve çocukluğa geçtikleri dönemlerde ailelerin en çok sıkıntı yaşadığı konulardan biri de çeşitli sebze ve meyveleri çocuklarına yedirememektir. Daha tadını bile denemeden bazı sebzelere ve meyvelere çocukların ön yargılı yaklaşabilmesi anne ve babaları zorlayan bir durumdur. Gerek bebeklikte, gerekse bebeğin çocukluğa geçtiği dönemde beslenme yöntemlerinin doğru uygulanması çocuğun bedensel ve zihinsel gelişimi açısından çok önemli. Bu nedenle yemediği besinleri çocuğa sevdirebilmenin yöntemini bulmak ailelerin mutlaka çözmesi gereken bir durum.

Bebeklerinin daha sağlıklı beslenerek gelişimini sağlamak ve çok daha bilinçli çocuk büyütmek isteyen anneler ve babalar doğru besin seçimleri sırasında çeşitli kaynaklardan faydalanabilirler. Aileler en güvenilir ve en doğru kaynaklar arasında yer alan Hande Kaşkaş’ın bu çocuk aç kitabı ve acıkınca yer kitabı sayesinde gereken bilgileri edinebilirler. Hande Kaşkaş’ın yazdığı Bu Çocuk Aç adlı kitabında ek gıda hakkında merak edilen her şey, doktor onaylı 117 bebek ek gıda tarifi, alanında uzman 8 değerli uzmanın anne sütüyle başlayan ve tüm ek gıda serüvenini anlatan yazılar ve annelerin tavsiyeleri yer alıyor.

Çocuklarının hem çocukluk döneminde hem de birer yetişkin olduklarında daha sağlıklı birer birey olmasını isteyen, bebek gelişimi konusunda titiz olan ailelerin keyifle alışveriş yapabileceği bebeklik.com.tr en güvenilir online satış sitelerinden biridir. Bebeklik.com.tr web sitesinden bebek gelişimi için masal kitapları, aile çocuk kitapları, aktivite ve boyama kitapları, zeka kartları, puzzle ve eğitici ahşap oyuncaklar satın alabilir, 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo avantajından faydalanabilirsiniz.

MERSİN KENT HABER

PalaPala