SİYASET
Giriş Tarihi : 24-11-2023 10:25   Güncelleme : 24-11-2023 10:25

BURHANETTİN KOCAMAZ, DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS DEĞİL MİDİR?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 100 öğrencisi olan her okula bir rehber öğretmen ataması yapılacağı yönündeki sözünü tutmamasını, Meclis gündemine taşıdı.

BURHANETTİN KOCAMAZ, DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS DEĞİL MİDİR?

Kocamaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e “Gündeminizde böyle bir çalışmanın olmadığını söylüyorsunuz. Devlette devamlılık esas değil midir?” diye sordu.

PDR Norm mücadelesi hız kesmeden sürüyor. Psikolojik danışmanlar, en az 25 bin okulda psikolojik danışman bulunmadığını belirterek, bir önceki MEB Bakanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’in ‘her 100 okula 1 rehber öğretmen’ sözünü hatırlatıyor. Psikolojik Danışmanların norm mücadelesine bazı bürokrat ve siyasilerden de güçlü destek geliyor.

"VERİLEN SÖZÜN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyla ilgili yazılı soru önergesi de verdiği okullardaki psikolojik danışman eksikliği sıkıntısını TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

Kocamaz, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinin okullarda akran zorbalığı, cinsel istismar, madde bağımlılığının giderek arttığını açıkladığını hatırlattı.

Kocamaz, kamu kurumlarında devamlılık esası çerçevesinde Sayın Mahmut Özer tarafından verilen sözlerin tutulması gerektiğine dikkat çekti.

“DEVLETTE DEVAMLILIK ESAS DEĞİL MİDİR?”

Kocamaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e; “Bir önceki MEB Bakanı Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer 100 öğrencisi olan her okula psikolojik danışman atanacağını söylemişti. Siz de gündeminizde böyle bir çalışmanın olmadığını söylüyorsunuz. Devlette devamlılık esas değil midir?” diye sordu.

İlkokullarda 300, diğer kademelerde 150 öğrenci sayısına ulaşılmadığı için 25 bini aşkın okulda milyonlarca öğrencinin psikolojik danışmana erişemediğini sözlerine ekleyen Kocamaz, sadece Mersin'de bile 411 okulda mevcut norma göre psikolojik danışmanın bulunmadığına vurgu yaptı.

“ŞİMDİ KİMİN DAHA BİLGİSİZ OLDUĞU APAÇIK ORTADA”

İYİ Partili Burhanettin Kocamaz iktidar bir milletvekilinin konuyla ilgili konuşmasını hatırlatarak sözlerini söyle noktaladı: “Geçen hafta burada bir iktidar milletvekili "Her okulda psikolojik danışmanımız var, sizin hiçbir şeyden haberiniz yok. Biz bu hizmeti zaten veriyoruz." diyerek milletvekillerini bilgisizlikle suçlamıştı. Şimdi kimin daha bilgisiz olduğu apaçık ortada.”

EditörEditör