KENT
Giriş Tarihi : 03-04-2024 21:50   Güncelleme : 03-04-2024 21:50

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HAŞERELERE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Daha temiz, daha yeşil ve daha sürdürülebilir bir kent misyonuyla Mersin’in dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, metruk alanları ve menfezleri temizleyip ilaçlayarak haşerelere karşı önlem alıyor.

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HAŞERELERE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Baharın gelmesiyle zararlı böceklere karşı mücadele başlatan ekipler, metruk alanları ve menfezleri temizleyip, ilaçlayarak haşerelere karşı önlem alıyor.

 

Kentin her noktasına ulaşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri; özellikle küçük, yakağan gibi haşere türlerinin ürediği yeşil alanlardaki yabani otları biçerek, kimyasal kullanımını en alt seviyede tutuyor. Ekipler; su birikintisi olan alanlarda ise en azami oranda kullandıkları böcek ilaçlarıyla Mersinlilere haşeresiz bir ortam sunarken, canlıların da yaşam alanlarına zarar vermemeyi hedefliyor.

 

Güngör: “İlaç tüketimini minimize ederek, yaşanılabilir bir ortam sağlıyoruz”

Metruk alanlarda otların büyümesi ile ilgili olarak halktan çok fazla mucuk veya yakarca şikayeti aldıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Temizlik Şefi Danyal Güngör, “Bunların önlemlerini almak için, iş makinelerinin yardımıyla boş ve metruk alanlardaki istenmeyen ve haşere üremesine neden olabilecek otları temizliyoruz. Böylece ilaç tüketimini de minimize etmiş oluyoruz. Bu da halkımızın daha iyi ortamlarda, daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlıyor” diye konuştu.

 

“Doğayı kirletmediğimizde, kendi kendine yaşanılabilir bir kent oluyor”

Aynı zamanda menfezleri de temizleyen ekiplerin, yaz ayı boyunca oluşacak olumsuzlukları en az indirdiklerini vurgulayan Güngör, kirliliğin çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu ifade etti. Çevre kirliliğini en aza indirmek için neler yapılacağını da anlatan Güngör, “Bu konuda biz halkımıza şunu diyoruz; kirletmemek en güzel çözüm. Doğayı kirletmediğimizde, zaten kendi kendine yaşanılabilir bir kent oluyor. Hem haşere ile ilgili, hem sivrisinek ile ilgili kendi çözümünü üretmiş oluyor” diyerek, Mersinlilere çevre temizliğine dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

 

“Vatandaşlarımız bize Alo 185 üzerinden rahatlıkla ulaşabilir”

Çevrede görülen olumsuzluklar için kendilerine ‘Alo 185 ve Teksin’ ile ulaşabileceklerini de sözlerine ekleyen Güngör, “Temizlik ve ilaçlama konusunda Alo 185’i aradıkları veya Teksin üzerinden kayıt oluşturduktan itibaren, halkımıza en hızlı şekilde ulaşıyor ve çözüm üretiyoruz. Aynı zamanda dağıttığımız broşürler sayesinde, nasıl önlem alacakları konusunda da vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

EditörEditör