SİYASET
Giriş Tarihi : 18-07-2016 16:30   Güncelleme : 18-07-2016 16:30

ÇAMAK SÜREÇ CADI AVINA DÖNMEMELİ

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, darbe girişimi sonrasında yaşananları değerlendirirken "Sreç cadı avına dönmemeli" dedi.

ÇAMAK SÜREÇ CADI AVINA DÖNMEMELİ

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Türkiye’nin darbe girişiminden çıkaracağı birçok ders olduğunu belirterek, “Darbenin bertaraf edilmiş olması içimizdeki güvercin tedirginlini geçirmiş değil. Yetkililer, halkı sağduyuya davet etmeli, kamu kurumlarındaki yurtsever, laik, demokrat, hukukun üstünlüğüne inanan kadrolara dikkat edilmeli, süreç bir cadı avına dönüştürülmemelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişimini ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi. Çamak, “Bu ülke her türlü darbeden çok çekmiştir. İnadına demokrasi, inadına laiklik, inadına cumhuriyet ve inadına her türlü darbeye hayır diyoruz” dedi.

Türkiye’de siyasetin 15 Temmuz gecesinden bu yana yaşananlardan alacağı birçok ders olduğunu belirten Dr. Hüseyin Çamak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Darbenin bertaraf edilmiş olması içimizdeki güvercin tedirginliğini geçirmiş değil. Evet, darbe bertaraf edildi. Peki, artık Türkiye hak, hukuk ve özgürlükleri kapsayan, tam işleyen bir demokrasi haline gelecek mi? Türkiye, çivisi çıkmış bir bölgede bulunuyor. Türkiye çok büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıya. Komşularımızın düştüğü yanlışlara düşmemeli ve tüm kurul ve kurallarıyla aksaksız işleyen parlamenter sistemi güçlendirmeliyiz. Yasama, yürütme, yargı ve medyanın tüm kurallarıyla işlediği çağdaş bir demokrasiyi yerleştirmek için çaba sarf etmeliyiz. Ülke olarak çok nazik bir dönemden geçiyoruz. Yetkililerin, vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya çağırması ve uyarması gerekir. Çünkü böyle bir ortamda halk her türlü provakasyona ve suistimale açık hale gelebilir. Yurtsever, laik, demokrat, hukukun üstünlüğüne inanan kamu kadrolarına dikkat edilmeli, süreç bir cadı avına dönüştürülmemelidir.”

MERSİN KENT HABER

EditörEditör