KENT
Giriş Tarihi : 14-10-2022 15:48   Güncelleme : 14-10-2022 15:48

ÇAY MAHALLESİ SAKİNLERİ YENİ EVLERİNE KAVUŞTU

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın; Ankara ve Bakanlıklar nezdindeki yoğun girişimleri sonucu Toplu Konut İdaresi’nin başlattığı yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çay Mahallesi’nde yapımı biten konutlara yerleşecek hak sahibi vatandaşlar için noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

ÇAY MAHALLESİ SAKİNLERİ YENİ EVLERİNE KAVUŞTU

TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 416 dairenin 182’si için noter huzurunda kura çekimi yapıldı

Akdeniz Belediyesi merkez bina önünde düzenlenen törene; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve İlçe Başkanı Emin Genç, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, TOKİ bürokratları, Noter yetkilileri, muhtarlar ve Çay Mahallesi sakinleri katıldı. Bölgede, toplam 13 dönüm üzerinde inşa edilen projede, 20 blokta yükselen 416 modern konut, 44 işyeri, park ve çocuk oyun alanları, spor sahaları ve cami yer alıyor.

Gültak; “Akdeniz, Türkiye’nin de en önemli ilçelerinden biri”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, törende yaptığı konuşmada, “Seçildiğimizde halkımıza bir söz verdik; ‘Akdeniz’de yaşanan insanlık dramını sonlandıracağız’ dedik. Ve bu anlamda en önemli projelerden birini şu anda hayata geçiriyoruz. Akdeniz, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin de en önemli ilçelerinden biri; limanı, serbest bölgesi, organize sanayi bölgesi ile ülkemiz ekonomisine can katan bir ilçe olmakla birlikte, dezavantajlı vatandaşlarımızın en çok yaşadığı bir ilçe durumundaydı. Ama birazdan kurasını çekeceğimiz Çay Mahallesi konutları ve şu anda hızla ilerleyen Barış Mahallesindeki konutlarla, Akdeniz’de çok ciddi bir fiziki değişim başladı. Bizlere bu gücü sağlayan, destek verip her zaman yanımızda olan Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Değerli Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve TOKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Akdeniz’de bir değişim, bir devrim var”

Bugün Çay Mahallesi’nde, üst yapısından altyapısına, doğalgazından çevre düzenine kadar her yönüyle modern ve güvenli binaların yükseldiğini belirten Başkan Gültak, “Bugün çok gururluyuz. Çünkü Mersin’de yaklaşık 20 yıldır bu manada bir kentsel dönüşüm yapılmamış. Ne ilginçtir ki geçmişte bu belediyeyi yönetenler, devlet Akdeniz’de kentsel dönüşüm projeleri yapmak istediğinde mahkemelere başvurup yürütmeyi durdurma davası açmışlar. Fakat bugün

geldiğimiz noktada, devletin sunduğu tüm imkânları, Çay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza sunmuş olduk.

Bu projeleri anlattığımda ‘hayal’ diyorlardı. Hayal etmeden hiçbir şey olmuyor. Bugün ise bu projelerimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız, ‘babanın oğluna sunamayacağı’ şartlarda ev sahibi olacak. O nedenle bugün Akdeniz’de bir değişim var, bir devrim var. Yapımı tamamlanan 416 konutun bir bölümü için, bugün noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edilecek. Hemen ertesinde de ikinci etap çalışmalarını da başlatıp diğer konutlarımıza da hak sahiplerine vereceğiz. Sayın Bakanımızla görüştüm, hızla bu bölgede projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Demirtaş; “Akdeniz, Mersin’in yıldızı olacak”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş da konuşmasında, Çay Mahallesi’nde çok özgün bir projenin ortaya çıkarıldığını ifade ederek; “Sadece Mersin için değil, TOKİ de burada gerçekten çok daha özgün bir proje çıkarıp pilot bölge olarak, çok daha kaliteli malzemelerle, 100 metrekare 2+1 veya 3+1 değil, daha ferah daireler, bir ailenin ortak yaşam alanlarının da içinde bulunduğu bir konsept almış olacaksınız. Tamamen kendiniz, aileniz, çocuklarınız, torunlarınızın da yaşayabileceği, konforlu bir hayat sürebileceği bir ortama kavuşmuş oluyorsunuz. Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Akdeniz ilçemiz, Mersin’in yıldızı oluncaya dek projelerimiz devam edecek” dedi.

Milletvekillerinden Başkan Gültak’a teşekkür…

Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Zeynep Gül Yılmaz da Mersin ve Akdeniz’de gerçekleştirdiği, vatandaşların hayatını değiştirip güzelleştiren projeleri gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Gültak’a teşekkür ettiler, yeni ve modern evlerinin mahalle sakinlerine hayırlı uğurlu olmasını temenni etti. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da konuşmasında, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmasının önemine dikkat çekti, bu anlamda Çay Mahallesi sakinlerinin mutluluğunu paylaştığını söyledi.

Konutlar için kura çekimleri noter huzurunda gerçekleşti

Protokol üyelerinin konuşmasının ardından TOKİ tarafından Akdeniz ilçesine bağlı Çay Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 416 modern ve güvenli konutun 182’si için hak sahibi vatandaşlar arasından, protokol üyelerinin de katılımıyla, noter huzurunda kura çekimleri yapıldı.

Duygularını paylaşan Çay Mahallesi sakinleri de böylesi güzel, modern, güvenli ve her yönüyle eksiksiz konut sahibi oldukları için mutluluklarını dile getirdi, projenin hayata geçmesinde büyük emek veren Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’a, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ yetkililerine teşekkür ettiler. Öte yandan, kalan konutların teslimi için de mahalle sakinleri ile ikili görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala