SİYASET
Giriş Tarihi : 02-12-2023 19:30   Güncelleme : 05-12-2023 20:22

CHP Mersin Aday Adayları

CHP Mersin'de Belediye Başkanı Aday Adayı başvuruları devam ediyor. Bilindiği gibi aday adaylık başvuruları 5 Aralık 2023'e kadar uzatıldı.

CHP Mersin Aday Adayları

Mersin'de 31 Mart 2024'te yapılması planlanan Mahalli İdareler Seçimleri'nde  Belediye Başkan Aday Adayları başvurularını yapmaya başladı. CHP'de adaylık başvuruları 5 Aralık 2023 gününe kadar uzatıldı.

CHP Mersin'de bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için üç aday adayı başvuruda bulundu. Serdal Kuyucuoğlu'nun CHP Mersin İl Başkanlığı'na 5 Aralık 2023 salı günü aday adaylık başvurusunda bulunacağı bildirildi. Mersin'de ise  Alper Turna ile Alptekin Eser başvurusunu Mersin İl Başkanlığı'na yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in başvurusunu henüz gerçekleştirmediği  belirtilirken,  aday adayların "Ön Seçim" ile yapılırsa D. Fikri Sağlar'ın da aday adayı olacağı ifade ediliyor.

CHP Akdeniz İlçe Başkanlığı'na henüz bugüne kadar Belediye Başkanı aday adaylığı için müracaatta bululunulmadığı bildirildi.

CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı'na ise aday adaylığı başvuru yapanlar ise mevcüt başkan Abdullah Özyiğit, Ahmet Arıcan, Burhan Tekniker,Yücel Ceylan, Haşim Tuluk, İbrahim Genç ve Göher Şahin

Şu ana kadar Yenişehir Belediye Başkan aday adaylığına  başvuruda bulunan tek kadın  Göher Şahin oldu.

Üç dönem Yenişehir Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Genç'in yeniden aday adayı başvuruda bulunması dikkat çekti.

CHP Yenişehir'de belediye meclisi üyeliği için 82 başvuru yapıldı.Bu aday adaylarından 10'u kadın.

CHP Mezitli İlçe Başkanlığı'ndan aldığımız bilgiye göre bu güne kadar  başvuruda bulunan Belediye Başkan Aday Adayları  Hasan Engin, Nil Özveren, Ahmet Serkan Tuncer, Perihan Özpınar, Yaşar Karadağ, Neşet Tarhan.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, pazartesi günü Aday Adaylığını açıklayacağı açıklamasında bulunuldu.

Mezitli Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusu beklenenler arasında Seyit Özanarar, Ahmet Özdemir, Nevin Zaimoğlu, Erkan Akkoyuncu'nun adları geçiyor.

CHP Mezitli İlçe Başkanlığı'na Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için 67 kişi başvuruda bulundu.   25'i Kadın, 5'i Genç, 42'si Erkeklerden oluşuyor.

CHP Toroslar İlçe Başkanlığına bugüne kadar  Toroslar Belediye Başkanı Aday adaylığı için 6 başvuruda bulundu. Hasan Özalp Ünal, Galip Özkan, Sinan Koç, Şerife Arıcı Yıldız, Recep Güngör ve İbrahim Zengin.

Belediye Meclisi Üyeliği için de  10'u kadın 25 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör