GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2022 14:56   Güncelleme : 14-10-2022 15:34

DERYA Grup'tan Görme Engellilere Sürüş Deneyimleri

DERYA Grup, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü ile ilgili farkındalık yaratan etkinliklerinde görme engelli insanlara Taşkıran Meydanı'nda araç sürüşü deneyimleri ile gönülleri feth etti.

DERYA Grup'tan Görme Engellilere Sürüş Deneyimleri

DERYA Grup, HYUNDAI Plaza önünde düzenlenen etkinliğe Rusya Beyaz Baston Derneği, Tarsus Beyaz Baston Derneği üyeleri ile DERYA Grup yöneticilerinden Aile Büyüğü Hasan Kış, Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Kış Akçer, HYUNDAI Satış Müdürü Ender Önal, görme engelli insanlar ve yakınları katıldı.

Etkinlikler Taşkıran Meydanında yapılan araç sürüyüşü deneyimleleri uzman görevlilerinin denetiminde gerçekleştirlirken renkli görüntüler yaşandı. Görme engellilerin araç sürüyüşü deneyimlerinden oldukça  mutlu oldular.

Etkinlik, İngilizce, Rusça Türkçe,  ve  Türkçe, İngilizce ve Rusça İşaret dili olarak altı dile çevirilerek konuklara aktarıldı.

DERYA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Kış Akçer, 15 EkimDünya Beyaz Baston ve Güvenlik Günü etkinlikleri çerçevesinde DERYA Gruğp olarak farkındalık yaratmak için etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek "hoş geldiniz" sözleriyle  konuklarını selamladı.

Yeşim Kış Akçer, "Beyaz Baston Farkındalık günü vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu paylaşır, teşekkür ederim. 

Derya Grup 44 yıldır 9 sektörde faaliyet göstermektedir. Tüm bu süre zarfında, toplumda farkındalık yaratmak adına bir çok organizasyona imza atmıştır. Unutmamaliyiz ki hepimiz birer engelli adayıyız. Dünyamızın daha güzel, daha yaşanabilir kılınması için hep birlikte el ele yürek yüreğe birbirimizi destekleyerek, samimi yaklaşımlarda bulunarak duyarlı bir yaşam biçimi oluşturmalıyız. 

Bizler herhangi bir aralıkta değil her zaman yanınızdayız.

ENGELLER HAYATIN RİTMİNİ YAKALAMAYA ENGEL OLAMAZ sloganıyla çıktığımız bu yolda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından DERYA Grup, Görme engelli insanlara günün anısına beyaz baston armağan etti. Rusya'dan katılan Görme Engelli konuklara özgü hediyeler takdim edildi. Konuklarla birlikte yenen öğle yemeğinin ardından etkinlik sona erdi.

Etkinliğe katılan Görme engelli insanlar DERYA Grup'un düzenlediği bu etkinlikte duydukları mutlulukları görmeğe değerdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala