KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-04-2024 23:23   Güncelleme : 23-04-2024 00:29

Dırahşan Bulut, Beyaz Yalnızlar Kitabını Okuruyla Buluşturdu

Mersin sanat ve sosyal hayatın ünlü adı Dırahşan Bulut, kadını içselleştirdiği öykü kitabı "Beyaz Yalnız" okurlarıyla buluşturmanın heyecanını yaşadı.

Dırahşan Bulut, Beyaz Yalnızlar Kitabını Okuruyla Buluşturdu

Yazar Dırahşan Bulut, İçel Sanat Külübü (İSK) bahçesinde düzenlenen etkinlikte kitabını imzaladı.

Büyük ilgi çeken imza günü etkinliğine Mersin Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Özdemir, Mersin Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, İSK Başkanı Fatih Alkar, İSK Dostları, yakın arkadaşları ile kitap severler büyük ilgi gösterdi.

Lora Yayıncılık'ta çıkan "Beyaz Yalnızlar" öykü kitabı, Dırahşan Bulut'un yayınlanan ikinci kitabı.

Dırahşan Bulut, kitabıyla ilgili olarak gazetemize yaptığı  konuşmasında "İlk kitap "Sanat Hayattır" Mersin'i anlatıyordu. Kitabım Mersinliler tarafından çok büyük  ilgi gördü.İkinci kitabım aklımdaydı. Yaşadığım bu büyük ilgi beni cesaretledirdi. "Beyaz Yalnızlar"  kitabım tamamen kurmacadır. İlk kitabım tarihsel, sanatsal, Mersin'inn geçmişiyle ilgiliydi. Yeni kitabım kurmaca, belirli bir kişi yok, değişik kadınlar var. Kadınların özellikleri, yalnızlıkları, yanlız yaşamlarını anlatıyor.  Bu kadınlar Mersin ortamında yaşıyor. Kitap Mersin'i anlatıyor. Mersin'in yemekleri de yer alıyor. Eski Mersin'de sosyal yaşam, kültürel yapısı,  eğlence hayatı kitabımla yeniden o günleri yeniden canlandırdım. Kitabım gelecek kuşaklara, torunlarıma miras olarak kalmasını istedim. Dünya çok çabuk değişiyor." ifadelerine yer verdi.

"Beyaz Yalnızlar", kadınların yaşamlarından kesitler sunan 48 öyküden oluşuyor. Kadınnların iç dünyalarında yaşadıkları yalnızlıkları, yazar  "beyaz sayfalara" yazdım sözleriyle kadınca bir ironi yapıyor. İlginç kadın öykülerini bir araya getiren kitap, Mersin'in sosyo-kültürel değişimlerini de göz önüne seriyor.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör