GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-10-2022 22:58   Güncelleme : 19-10-2022 23:38

DİTAV Mersin MTSO Başkanı Kızıltan'a Ziyarette Bulundu

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Mersin, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'a ziyarette bulundu.

DİTAV Mersin MTSO Başkanı Kızıltan'a Ziyarette Bulundu

Diyarbakır Vakfı DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan'ı ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

DİTAV Mersin Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Mersin'de 70 bine yakın Diyarbakırlı olduğuna dikkat çekerek, Mersin'e farklı sektörlerde çalışkanlıklarıyla öne çıktığını, kent yaşamına zenginlik kattığını ifade etti. Diyarbakırlı hemşerilerinin kentin iş yaşamında, sosyal ve kültürel alanda yarattıkları sinerjini birikim ve bilgilerini kentin gelişmesine sunduklarını ifade eden Gündüz,"Farklılıkların o kente değer ve zenginlik kattıyor" dedi. Kenete faydalı olacak her adımın desteklenmesi gerektiğine inandıklarını dile getiren Gündüz,"Liyakat" ve "vizyon"  sorunların çözümünde önemli olduğuna dikkat çekti.

DİTAV Mersin Üyeleri de yaptıkları konuşmalarında Diyarbakır'ın konumu ihtibariye  Ortadoğu'ya açılan kapısı olarak tarihteki önemli yerini koruduğu dile getirilirken, "El biriliğiyle Mersin'i ülkemizi her şeyin üstünde tutmalıyız" ifadelerinde bulundu.

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, DİTAV Mersin'in ziyaretinden duyduğu menuniyeti dile getirerek, göçlerin bir kentin sosyo-ekonemik yapısnda önemli etkileri olduğunu ifade ederek kente zenginlik kattığını söyledi. Mersin'in göçlerle kurulduğuna işaret eden Başkan Kızıltan, "Siayaset ve siyasetçinin esiri olmadan kente değer katmak için kentte yaşayanlara büyük görev ve sorumluluk düştüğününe vurgu yaparak, "Mersin'i Türkiye'ye örnek bir şehir olması için birlikte çalışmak zorundayız. Mersin, 10 yıl içinde  Dünya'nın en önemli şehri olacak. Mersin için  planlanan projelerin bir bir  hayata geçirilmesiyle  hak ettiği yeri her alanda başaracağına  inanıyoruz" dedi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala