DÜNYA
Giriş Tarihi : 12-04-2016 22:02   Güncelleme : 12-04-2016 22:02

Diyarbakır'dan Irak'a Uçak Seferleri Başladı

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Diyarbakır’dan Kuzey Irak'a direk uçak seferlerinin başlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Genel Başkanı Nevaf Kılıç, "Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması Irak'ta iş yapan ihracatçılara ve işverenlere adeta bayram yaşattı."dedi.

Diyarbakır'dan Irak'a Uçak Seferleri Başladı

Genel Başkan Nevaf Kılıç,"Karardan Memnunuz"

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Diyarbakır-Erbil uçuşlarının ilişkilere önemli katkı sağlayacağını belirtti.Irak'a ihracatın Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Irak son yıllarda Türkiye için çok önemli bir ihracat pazarı haline geldi.Diyarbakır-Erbil arasında uçuşların başlaması tarihi bir adımdır. Bu seferlerin başlamasıyla Kuzey Irak ile ilişkiler bir adım daha ileriye taşınacak. İş adamları en az 7 saat süren karayolu yolculuğundan kurtulacak, artık daha güvenli bir şekilde seyehat edecek. Sosyal ve ticari hayatımıza bu seferler ivme kazandıracaktır.Bu karardan memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz."diye konuştu.

Son dönemde yaşananlar nedeniyle de bir çok işadamının özellikle Irak’ın güney bölgelerindeki inşaat ve yatırımlarını askıya aldığının altını çizen Nevaf Kılıç, "Bölgede yaşananlar nedeniyle karayoluyla seyahat etmenin koşulları ortadan kalktı. Yatırımlarını denetlemek için bölgeye gidemeyen bir çok işadamı yatırımlarını askıya aldı.Şimdi Erbil’e güven içinde direkt uçacaklar. Bu uçuşlarla hem ekonomik hem de sosyal anlamda daha da yakınlaşmış olacağız.Irak'ta yaşanan ekonomik krizden dolayı ticaretimiz her ne kadar düşmüş olsa da bu seferlerle birlikte yine eski ticari hacme dönülecektir.” ifadelerini kullandı.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör