KENT
Giriş Tarihi : 01-10-2022 14:35   Güncelleme : 01-10-2022 14:35

DOLANDIRICILARA POLİSTEN BÜYÜK OPERASYON

Mersin'de dolandırıcılara yönelik Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenleyerek dolandırıcıları suçüstü yakaladı.

DOLANDIRICILARA POLİSTEN BÜYÜK OPERASYON

Asayiş Daire Başkanlığı ve Mersin Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koordineli yürütülen teknik ve fiziki takip sonucu Almanya’da ikamet eden Alman vatandaşlarını Mersin ilinde kurdukları çağrı merkezi üzerinden telefonla arayıp kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak yaşlı vatandaşları dolandıran suç şebekesine operasyon düzenledi.

Toplam 1.581.500 Euro (bir milyon beş yüz seksen bir bin beş yüz Euro) dolandırdıkları tespit edilen suç işleme amacıyla örgüt kuran toplamda (41) şüpheliye değişik adreslere operasyon yaptı.

 Mersin merkezli (25)  İstanbul, İzmir, Antalya, Denizli ve Trabzon illerinde eş zamanlı operasyon yapılarak, suç örgütü lideri ve üst düzey yöneticilerinden H.Ç., A.Y. ve M.Ç olmak üzere şüpheliler gözaltına alındı..

Operasyon düzenlenen çağrı merkezinde bulunan dolandırıcılık suçunda kullandıkları bilgisayarlar ve şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda döviz ve altın (ziynet eşyası) ele geçirilmiş, ayrıca suçtan elde edilen gelirle alınan çok sayıda taşınmaz tapu ve araca el konuldu.

Yakalanan şüpheliler gerekli işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilecek.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala