KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 11-12-2023 11:12   Güncelleme : 11-12-2023 11:12

Don Giovanni Operası Seyirci ile Buluşuyor.

Alman besteci Mozart’ın “Don Giovanni” adlı operası, Mersinli sanat severlerle buluşuyor.

Don Giovanni  Operası Seyirci ile Buluşuyor.

Dünya müzik tarihinin gelmiş geçmiş en büyük dehası Alman besteci Mozart’ın “Don Giovanni” adlı operası, İspanyol şair-oyun yazarı Tirso de Molina‘nın halk masalından oyunlaştırdığı Don Juan adlı eserden alınarak, İtalyan Lorenzo Da Ponte tarafından librettosu hazırlanmıştır.

Don Giovanni Mersin Opera Sahnesi’nde 12 Aralık 2023 Salı ve 14 Aralık 2023 Perşembe akşamı saat 20:00’da, orkestra şefi Giuseppe Montesano yönetiminde, Kenan Korbek’in rejisi ile sahneleniyor. Koro Şefliğini Anıl Aydın’ın üstlendiği eserin anlatıcısı Nihan Çetin Aydın olacak. Eserin Koreografisi Berna Turhan İleri, Dekor-Kostüm Tasarımı Özlem Topuz, Işık Tasarımı Tarı Deniz, Video Projeksiyon Tasarımı ise Umut Sinan Özdemir tarafından hazırlandı.

Caner Akgün, Ragıp Ufuk Kasar, Avşin Dilara Kaymak, Mehlika Karadeniz Bilgin, Erdem Erdoğan, Ayşegül Devrim Dinçer, Talat Tolga Erden, Şafak Güç’ün solist olarak görev aldığı, 17. yüzyılda İspanya’nın Sevil kentinde geçen ve iflah olmaz bir çapkının maceralarının anlatıldığı Don Giovanni operası, Mersin DOB orkestrası ile korosunun katılımıyla sunulacak eser 12 Aralık 2023 Salı ve 14 Aralık 2023 Perşembe akşamı saat 20:00’da Opera sahnesinde gerçekleşecek.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör