SPOR
Giriş Tarihi : 10-11-2022 10:40   Güncelleme : 06-11-2022 10:40

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI TOROSLAR’DA COŞKUYLA SONA ERDİ

Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve 37 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun yarıştığı Dünya Bocce Şampiyonası; final müsabakalarının ardından ödül ve kapanış töreni ile sona erdi.

DÜNYA BOCCE ŞAMPİYONASI TOROSLAR’DA COŞKUYLA SONA ERDİ

“MİLLİ SPORCU EDA SAYAK, DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU”

Toroslar Bocce Tesisi’nde, 1-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada; ülkemizi raffa disiplini kadınlar altın nokta kategorisinde temsil eden milli sporcu Eda Sayak, Şili’li rakibini mağlup ederek kazanmış olduğu altın madalya ile dünya şampiyonu oldu.

Toroslar Belediyesi Bocce Takımının milli sporcusu Mehmet Can Yakın ise volonun röle disiplininde birlikte mücadele ettiği milli sporcu Burak Altay ile birlikte bronz madalya kazanarak dünya üçüncülüğünü elde etti.

Başkan Yılmaz; “Mutluyuz ve Gururluyuz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, final müsabakalarını yakından takip etti. Raffa disiplini kadınlar altın nokta kategorisinde yarışan milli sporcu Eda Sayak’ın finalde rakibini mağlup ederek dünya şampiyonu olması, sevincini salondakilerle paylaşması ve omzuna aldığı şanlı Türk bayrağıyla parkuru turlaması Başkan Yılmaz’ı duygulandırdı.

Milli Sporcu Eda Sayak’ı tebrik ederek, başarılarının devamını dileyen Başkan Yılmaz; “Mutluyuz ve gururluyuz. Dünya üzerinde takip edilen spor dalları arasında yer alan Dünya Bocce Şampiyonası, sadece bir yarış müsabakası değil aynı zamanda ülkemizin ve Mersinimizin tanıtımı adına da büyük bir organizasyon oldu” dedi.

Toroslar’ın bocce sporunun bir merkezi haline geldiğini belirten Başkan Yılmaz, dünyanın en iyi bocce sporcularının yarıştığı şampiyonada bronz madalya kazanan Toroslar Belediyesinin milli sporcusu Mehmet Can Yakın ile milli sporcu Burak Altay’ı da tebrik etti.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesinin işbirliğinde dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleştirilen Dünya Erkekler ve Kadınlar Bocce (Raffa) Şampiyonası ile Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi.

Ödül törenine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Cumhur İttifakı Milletvekilleri Olcay Kılavuz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın ve Zeynep Gül Yılmaz, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu ve Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, İl ve İlçe Kurum Müdürleri, belediye meclis üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

“Dünya Şampiyonası, Mersin’e ve Türkiye’ye Yakışır Bir Organizasyonla Son Buldu”

Dünya Bocce Şampiyonası’nın Toroslar’a, Mersin’e ve Türkiye’ye yakışır bir organizasyonla sona erdiğini belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Mersinimizde, Toroslarımızda gerçekleştirdiğimiz Dünya Bocce Şampiyonası’nı tamamladık. Böyle bir organizasyonda bulunmaktan ve ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım da oldukça güzeldi. 37 ülkeden yaklaşık 400 sporcuyu ağırladık. Başarılı bir organizasyon oldu. Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, Sayın Federasyon Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dünyanın her yerinden gelen katılımcıların memnuniyetle Mersinimizden ayrılmasından memnuniyet duyduk. Mersinimizde, Toroslarımızda bu tür etkinlikler yapmak, etkileşimi artırmak, insanımızın, esnafımızın faydalanmasını sağlamak da bizleri mutlu etti. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“Uluslararası Bir Şampiyonanın Mersin’de Yapılması Bizleri Sevindirdi”

Cumhur İttifakı Milletvekili Olcay Kılavuz ise mutlu ve gururlu olduklarına dikkat çekerek; “Dünya Bocce Şampiyonası, güzel Toroslarımızda, Mersinimizde gerçekleştirildi. 37 ülkeden 52 takımın katıldığı uluslararası bir şampiyonanın yapılması bizleri sevindirdi. Bu organizasyonu gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a, Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, antrenörlerimize ve emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de Bir İlk Yaşandı. Gururluyuz”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Toroslar İlçesi’nde Dünya Bocce Şampiyonası’nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şampiyonaya ev sahipliği yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti.

Vali Pehlivan; “Mersinimizde bir ilk yaşandı. Bocce’de volo ve raffa branşlarında böyle bir şampiyona dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleşti. Ülkemiz ve Mersinimiz olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 37 ülkeden gelen tüm sporcuları tebrik ediyorum. Şampiyona, güzel ve çekişmeli müsabakalara sahne oldu. 450’ye yakın sporcu katıldı. Bir diğer mutluluğumuz da şampiyonada Türkiye olarak bir altın ve bir bronz madalya kazandık. Göğsümüzü kabartan ve bayrağımızı göndere çektiren Eda kardeşimizi ve Türk Milli takımı adına katılan bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Ay-yıldızlı sporculardan Eda Sayak’ın dünya şampiyonluğu, Mehmet Can Yakın ve Burak Altay’ın dünya üçüncülüğü elde ettiği şampiyonada İtalya, dünya klasmanında en fazla derece elde eden ülke oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, protokol üyeleriyle birlikte dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Başkan Yılmaz, yine protokol üyeleriyle birlikte milli takımda ülkemizi başarıyla temsil eden Dünya şampiyonu Eda Sayak ile dünya üçüncüleri Mehmet Can Yakın ve Burak Altay ile antrenörlerini Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

“Ay -Yıldızlı Bayrağımızı Göndere Çektirdiğim İçin Mutluyum”

Ülkemizi raffa disiplini kadınlar altın nokta kategorisinde temsil eden ve dünya şampiyonu olan milli sporcu Eda Sayak; “Çocukluk hayalim olan dünya şampiyonluğunu elde ettim. Ay-Yıldızlı Bayrağımızı Göndere Çektirdiğim İçin Mutluyum” dedi.

Milli Sporcu Eda Sayak; “Bayrağı sırtıma alıp koşmak büyük bir gururdu. Dünya Şampiyonasında raffa altın noktada ilk madalyayı ben kazandım. Bunun için de çok mutluyum. İyi olduğumuzu ve bu branşta daha iyi yerlere geleceğimizi gösterdik rakiplerimize. Aynı zamanda Bocce antrenörüyüm. Kendi sporcularıma ve tüm sporculara örnek teşkil ettiğime inanıyorum. Daha iyisi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

EditörEditör