GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-04-2024 19:12   Güncelleme : 16-04-2024 20:01

Dünya Romanlar Günü Mersin'de Kutlandı

Kültür Bakamlığı etkinlikleri kapsamında Mersin Valiliği himayesinde düzenlenen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü Mersin kutlaması, bugün düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Dünya Romanlar Günü Mersin'de Kutlandı

Swiss İnn Hotel'de gerçekleştirilen kutlalama etkinliğine Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, DEM Mersin milletvekili Ali  Bozan, Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündüz, Akdeniz Romanlar Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz2ın yanı sıra Roman vatandaşlar katıldı.

Kutlama etkinlikleri, roman sanatçıların şarkılarıyla başladı. Şarkılarar kıvrak Roman dansları eşlik etti.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Akdeniz Romanlar  Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Daylam,  günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasında 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü Ramazan Bayramı nedeniyle bugün kutladıklarını ifade ettiği konuşmasında Romanların eğitim, isdihdam, kültürel ve ekonomik sıkıntılarının devam ettiğini, bu sorunların öncelikle çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi.

DEM Parti Mersin milletvekili Ali Bozan, Romanların  yaşadığı topraklarda çözüm bekleyen sorunları için bir an önce adımlara atılarak, Roman vatandaşların  talepleri çözümlenmesi görevimiz olmalı ifadesinde bulundu.

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Roman vatandaşların en çok Akdeniz İlçesi'nde yaşadığını, Romanlar'a her türlü destek ve yardımda bulunarak eşit yurttaşlık anlayışıyla işbirliği içinde çözümleyeceklerini, yanlarında olacaklarını söyledi.

Büyükşehir Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, Romanların  14. yy'da Anadolu topraklarına ilk geldikleri yerin Samsun olduğunu, o günden bugüne kadar bu topraklarda kültürel özelliklerini koruyarak, zor şartlar altında yaşadıklarını dile getirdiği konuşmasında Romanların çözüm bekleyen sorunlarını masaya yatırarak yerel yönetimlerin iş birliğiyle hak ettikleri yaşam koşullarına kavuşturulması için çaba gösterileceğini belirtti.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Roman sanatçıların konseri coşkuyla sürdü, Roman dansları ilgiyle izlendi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör