TURİZM
Giriş Tarihi : 16-04-2023 11:33   Güncelleme : 16-04-2023 11:33

EMITT FUARI'NDA MERSİN FARK YARATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi; denizi, kumu, güneşi, yaylaları, tarihi ören yerleri ve diğer tüm özellikleri ile baştanbaşa güzelliklerle dolu Mersin’i tanıtmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu yıl 26.’sı düzenlenen EMITT Fuarı’na da damga vurarak, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

EMITT FUARI'NDA  MERSİN  FARK YARATTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Mersin’in güzelliklerini tanıttı. 4 gün süren ve dolu dolu geçen fuarda Mersin standı, teknolojik ve etkileyici tasarımı ile yoğun ilgi gördü. Ulusal ve uluslararası katılımcıların akın ettiği Mersin standı, tasarımı ile farkını ortaya koydu.

Mersin’in cezeryesi, tarihi ve doğal güzelliklerinin sanal gerçeklik gözlüğüyle tanıtıldığı VR Mersin ile ‘Tarihi ve Turistik Mersin Haritası’ Mersin standının dikkat çeken özellikleri arasında yer aldı. VR Mersin ile Mersin’de istedikleri noktayı sanal gerçeklik gözlüğü ile ziyaret eden katılımcılar, ilginç bir deneyim yaşadıklarını kaydederken, Mersin Haritası da tarihi ve turistik noktaların lokasyonunu göstererek, katılımcıları bilgilendirdi.

Ulusal ve uluslararası katılımcılar Mersin standına akın etti

Uluslararası birçok ülkeden ziyaretçi akınına uğrayan Mersin standını; Tataristan’ın Nizhnekamsk Büyükşehir Belediye Başkanı Ramil Mullinve eşi Svetlana Mullina ile Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Ayrat Gataullin, Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Yetkili Temsilci Yardımcısı Albert İalyshev, Nizhnekamsk Belediyesi İcra Komitesi Başkanı Roman Bulatov ve Nizhnekamsk Belediyesi Genel Sekreteri Almaz Gizzatullin ziyaret ederek Mersin ile iş birliği içinde olmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Milyonlarca takipçisi olan influencerlar Harjinder Singhkukreja, Havva Safarova ve Katrina Umandap, Joao Leitao ile Murat Özbilgi de Mersin standını ziyaret ederek Mersin’in tarihi ve turistik değerleri ile ilgili bilgiler alıp, Mersin’e özgü lezzetlerden tattılar. Konuklar ayrıca dijital tabanlı teknolojik stantta Mersin’in eşsiz güzelliklerini 360 derece açıyla izledikleri video ile dolaşma imkanı buldular.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger de EMITT’te yer alan Sırbistan, Kore, Bulgaristan, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs stantlarını ziyaret edip Mersin’in tarihi ve turistik değerlerinden bahsederek, gezi rotaları içerisinde Mersin’in de bulunması için girişimlerde bulundu.

Mullin: “Mersin, Türkiye’nin önde gelen bir ili”

Tataristan Nizhnekamsk Büyükşehir Belediye Başkanı Ramil Mullin, Mersin standını çok beğendiğini belirterek, “Öncelikle Mersin bizim için kardeş şehirdir. Çok güzel, çok gelişmiş, Türkiye'nin önde gelen bir ilidir. Bizim kardeş şehrimiz; bizim Nizhnekamsk belediyemiz gibi sanayi konusunda ve diğer sektörlerde çok güçlü olan bir bölgedir ve aynı zamanda Mersin bugünkü fuarda gördüğünüz gibi turizm konusunda çok ileridedir. Hem sanayi hem turizm konularında önde gelmesi ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Biz kardeş şehir olduğumuz için çok mutluyuz ve ileride de ikili iş birliğimizi geliştirmeye hazırız” dedi.

Çelebi: “Her yıl olduğu gibi Mersin standı yine çok güzel”

Moldova Büyükelçiliği Ticari- Ekonomi Ataşesi Tatiana Çelebi de Mersin standını ziyaret eden isimler arasındaydı. Çelebi, “Mersin çok güzel tarihli ve güzel insanlarla dolu bir şehir. Biz Moldova olarak yıllardır Mersin’le çok güzel çalışmalara devam ediyoruz. Kültürlerimiz yakın. Geçen sene de Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile 7 kişilik büyük bir heyet Sayın Başkan’ı ziyarete Mersin’e gittiler. Orada görüşmeler yapıldı. Yıllardır tiyatro, kültür ve diğer çalışmalarımız karşılıklı devam ediyor. Bölgeyi çok seviyoruz. İnşallah ilerideki zamanlarda çalışmalarımıza devam edeceğiz, geliştireceğiz” diye konuştu. Çelebi, Mersin standını ise, “Her yıl olduğu gibi yine çok güzel. Geçen sene de katıldım, gayet güzel. Ekipler iyi, çalışmalar güzel” cümleleriyle değerlendirdi.

Özdülger: “Moldova ile iş birliği bizim için çok kıymetli”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ise Moldova ile Mersin’in ilişkilerini daha çok geliştirmek istediklerini belirterek, “Moldova ile bu yaptığımız karşılıklı kültürel iş birliği bizim için çok kıymetli. Tatiana’nın biraz önce bahsettiği gibi geçen yıl Başkanımızın bulunduğu bir heyetle Moldova'ya bir ziyarette bulunulmuştu. Aynı zamanda kültürel, karşılıklı iletişim ve çeşitlilik noktasında Gagavuz Cumhuriyeti’nin tiyatro ekibi de şehrimize gelmiş, çok da başarılı bir temsil sergilemişti. Bu bizim için kıymetli. Çünkü bizim Mersin Şehir Tiyatromuzla Gagavuz  Tiyatrosu’nun bir araya gelerek bu çalışmayı sergilemiş olması hem kaynaşma hem de kültürel alışveriş, yeni sanatçıların tanınması noktasında da güzel bir çalışmaydı. Biz bu anlamda kültürel, sanatsal gelişim noktasında bu çalışmaları karşılıklı olarak yapıyor olmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz” dedi.

Bukanina: “Çok tarihi, çok muhteşem bir şehir”

Rus iş insanı Maria Bukanina ise Mersin’e daha önce geldiğini ve yeniden görmek istediğini ifade ederek, “Stant çok güzel. Mersin’i daha iyi öğrendim. Ben daha önce Mersin’e gittim. Çok tarihi, çok muhteşem bir şehir. Müslüman, Hristiyan yani herkes için çok güzel. Limanı var. Tatil için muhteşem bir şehir. Mersin’e yeniden gitmeyi çok istiyorum” diye konuştu.

EditörEditör