YAŞAM
Giriş Tarihi : 12-07-2020 12:25   Güncelleme : 12-07-2020 13:33

Erdem Erdemil Yaşama Veda Etti

Mersin Güncel İnternet Gazetesi İmtiyaz Sahibi, gazeteci,hayvan sever, doğa dostu Erdem Erdemil,yakalanığı kansere yenik düşerek yaşama veda etti.

Erdem Erdemil Yaşama Veda Etti

Uzun süredir kanser tedavisi gören Erdemil,kaldırıldığı Ortadoğu Hastanesi'nde gece yarısına doğru son nefesini verdi. 67 yaşında yaşama veda eden Erdemil, Mersin Tıp Fakületi'nde eğitim gören tıp öğrencilerine kadavra olarak bedenini bağışladı.

Ankara  Siayasan Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) mezunu olan Erdemil bir kız babasıydı.Yaşamı boyunca bildiği doğurulardan ödün vermeyen,inatçı özelliğiyle sözünü sakınmadan kendine özgü uslübüyle gazetecilik yaptı.Maddi şeyleri önemsemeyen yapısıyla kendini hayvanlara adamıştı. Hayvan sever özelliğini herkes bilirdi.

Gündemi yakından takip eder düşüncelerini sakınmadan yazan, yazdıklarının arkasında duran yapısıyla kendini yaşadığı topluma karşı sorumlu sayar, eleştirmekten, konuşmaktan, tartışmaktan asla vazgeçmezdi.Kendi doğrularıyla bildiği gibi yaşadı.Uzun yıllar Mersin basınına kendi penceresinden hizmet verdi.

Erdemil için akşam saatlerinde Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde taziye düzenlendi. Taziyeye Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak,Mersin Müftüsü Şaban Kondi,Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı R. Kaya Tepe,Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Duygu Canova, Akdeniz Basın Müdürü Tuncay Karataş,MGC Önceki Başkanlarından Ahmet Ünal, Nazmi Akdağ, CHP  İl Başkanlarından Faruk Akar, Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü ile gazeteci arkadaşları taziyede hazır bulundu.

 Taziyede  Yenişehir Başkanı Özyiğit ve Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, Erdemil ile ilgili kısa bir konuşma yaparak gazetecilere baş sağlığı dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından  Mersin Müftüsü Kondi, Erdemil için  dua okudu.

MGC Başkanı R. Kaya Tepe,yaşamını dün gece kaybeden Ender Erdemil'i hastanede gören en son kişi olduğunu belirttiği konuşmasında onun karakterli,dürüst kalemiyle herzaman akıllarda kalacağını ifade etti. Bedenini insanlığa hizmet için tıp öğrencilerine kadavra olarak bağışlamasıyla bilime ve yaşadığı dünyaya sorumlu olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Tepe, Ordadoğu Hastanesi'nden bedeni alınarak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesine  götürüleceğini bu yüzden bir cenaze töreni olmayacağını ifade ederek ileri bir yılda  bir cenaze töreninin yapılacağını açıkladı. Erdemil'in babası ve kız kardeşi de bedenlerini kadavra olarak tıp öğrencilerin eğitimi için bağışlamıştı.

Erdemil için düzenlenen taziye,hazırlanan içecekler konuklara dağıtıldı.Akşam yemeğiyle taziye sona erdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala