KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-06-2021 19:33   Güncelleme : 22-06-2021 19:33

EVİN İLYASOĞLU / HALİT TURGAY ODA MÜZİĞİ BÜYÜSÜ

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, sanata, sanatçıya ve büyük AKOB ailesini oluşturan sanatsever dostlarına hizmet etmeye devam ediyor. Bu zor zamanların kolaylaştırıcısı olarak çevrimiçi etkinliklerin üçüncüsünü 25 Haziran 2021 Cuma günü saat 20:30 da gerçekleştiriyor. "Oda Müziğinin Büyüsü"nü konuşuluyor.

EVİN İLYASOĞLU / HALİT TURGAY ODA MÜZİĞİ BÜYÜSÜ

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü, (AKOB) Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Tütüner,yayınladığı açıklamada AKOB Dinletileri 3 ile ilgili olarak;

"AKOB Dinletilerimizin üçüncüsünde konuklarımız;

Evin İLYASOĞLU müzik yazarı, radyo ve televizyon programı yapımcısı, öğretim görevlisi.

Doç. Dr. Hakan Halit TURGAY flütist, besteci ve akademisyen.

Evin İlyasoğlu, 7 yaşında piyano çalmaya başlamış; yıllar içinde müziği yazmak, müziği anlatmak tutkusuyla radyo –TV programcılığı, yazarlık ve hocalık yapmıştır. Müzikçilerle yaptığı söyleşiler, müzikçi portreleri ve müzik üstüne değinmelerle yazılarını ve kitaplarını ortaya çıkartmıştır. "Bugüne dek 25 kitap yazdım. 'Zaman İçinde Müzik' başta olmak üzere bunların bir kısmı genel müzik tarihi veya çoksesli Türk müziğinin tarihi; çoğu da besteci veya yorumcu biyografisidir. Onun dışında bir de romanım var: 'Teodora’nın Düşmanları' diyerek anlattığı kitapları gerek profesyonel gerekse amatör tüm müzikseverler için vazgeçilmez başvuru kaynaklarıdır.

Doç. Dr. Hakan Halit TURGAY, müzisyen olarak konserlerine ve üretken bir besteci olarak Türk flüt repertuarına eserler katmaya devam ederken Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi İcra Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı olarak da eğitmenliğini sürdürmektedir.

2016 yılında Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ortaklığında düzenlenen ve sonrasında AKOB tarafından ulusal bazda sürdürülen, gelecek yıllarda uluslararası olması hedeflenen Oda Müziği Yarışmalarının temellerini atan sanatçı bu yarışmada üç sene boyunca jüri üyeliği yapmıştır. 26-27 Haziran 2021 tarihinde düzenlenecek olan AKOB 4. Ulusal Oda Müziği Yarışmamızın da jürisindedir.

25 Haziran 2021 akşamı, ürettikleri değerlerle pek çok ödüle sahip iki konuğumuzla, ekranlar aracılığıyla, Oda Müziğinin Tarihsel Gelişimi konusunda derin sohbetler edip örnek kayıtlar dinleyeceğiz. Müzikseverlerin yanı sıra konservatuvar öğrencileri için bu türün öne çıkarılması gereği, akademik süreçlerde eğitim desteklerinin önemi ve çabaların anlatılacağı "Açıklamalı Sohbetli Çevrimiçi Dinleti" etkinliğimizde Oda Müziğinin Büyüsünü yaşamak için sizleri de aramıza bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala