GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-12-2022 22:07   Güncelleme : 18-12-2022 22:07

FETÖ’NÜN PARA OYUNLARINI MERSİN POLİSİ BOZDU

Fetullahçı Terör Örgütünün Güncel Yapılanması faaliyetlerine yönelik Mersin merkezli, Adana ve Antalya’da eş zamanlı olarak 100 polisin katılımıyla dron destekli eş zamanlı operasyon yapıldı.

FETÖ’NÜN PARA OYUNLARINI MERSİN POLİSİ BOZDU

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce, aralarında Fetullahçı Terör Örgütünün “Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyet gösteren şüphelilerin de olduğu, 15 şüphelinin yakalanması ve olası suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla, ilimiz merkezli, Adana ve Antalya’da eş zamanlı olarak 100 polisin katılımıyla dron destekli eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonun hedefindeki şüpheliler arasında: FETÖ’nün güncel yapılanması içerisinde finansal sorumlu olarak yer aldığı tespit edilen (M.Y.) isimli şüphelinin aracında, örgüt mensuplarının örgütten kopuşunu önleme ve aidiyet duygusunu artırmak amacıyla dağıtıldığı değerlendirilen 5 bin Türk lirası ve 16 adet BİM hediye kartı ele geçirilmiştir. Yapılan tespitlerde örgütün kendi mensuplarına finansal yardım sağlama yönteminde değişikliğe gittiği ve BİM hediye kartları üzerinden finans sağladığı anlaşılmıştır.

Bunun yanında askeri mahrem yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişiler bulunduğu, bu kişilerin örgütün gizli haberleşme yöntemlerinden olan ankesör/büfe hatlarından ardışık aranma kayıtları olduğu ve diğer örgütün mensuplarının ByLock yazışmalarında isimlerinin anıldığı, daha önce gözaltına alınan ve itirafçı olan şüphelilerin ifadelerinde adları geçen kişiler olduğu, örgüte ait olan ve yapıya eleman devşirmek için kullanılan ışık evlerinde kalan kişiler olduğu ve içlerinden birinin ev sorumlusu olduğu, örgütün sorumluları ile irtibat kayıtları olan kişiler olduğu anlaşılmıştır.

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü olarak FETÖ/PDY terör örgütünün güncel ve finansal yapılanmasına yönelik yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında 14 şüpheli yakalanmış olup 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

EditörEditör