YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-08-2021 23:01   Güncelleme : 16-08-2021 23:30

GRUP ZAFER'DEN DOĞA VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Gurup Zafer, Mersin Kent Ormanı'nda farkındalık yaratarak çöp toplayarak çevre temizliği yaptı

GRUP ZAFER'DEN DOĞA VE  ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Gurup Zafer geçtiğimiz pazar günü Kent Ormanı içinde ve yürüyüş parkuru çevresinde doğaya insan eliyle atılmış çöpleri toplayarak  örnek oldu.

Gurup Zafer, 27 yıldır sürdürdüğü doğa yürüyüşleriyle  farklı meslekten doğa ve spor düşkünü genci yaş almışıyla  Mersin kent yaşamında kendine özgü sosyal ve sportif yapısıyla kent insanlarına sağlıklı yaşam kültürüne öncülük etmeyi sürdürüyor.

Gurup Zafer adına açıklamada bulunan Grup Sözcüsü Dr. Galip Kırıcı gazetemize yaptığı açıklamasında; 

"Yaklaşık 27 yıldır, yaz-kış demeden, her türlü hava kosullarında gerekli tedbirleri alarak, haftada 3 gün, ortalam 3 saatte, 14 km yürüyen, türküler eşliğinde  koşan, sağlıklı YAŞalma adına ve AKTİF yaşam çabası içinde olan 35 kişilik bir grubuz.


Simdiye kadar:
▪Yaklaşık 40.000 km'yi geçen bir mesafeyi yürüdük 
▪Türkiye içinde ve yurt dışında 10'nun üzerinde maratona katıldık. 
▪Son 20 aydir Gelincik Tepesi civarinda yürüyüşümüzü yapıyoruz. Yürüyüş yolumuz civarında, fazlaca olan atıkları (daha çok cam atık ağırlıklı) gördük. 
Bu pazar günü de 30 arkadaşımız ile çöp poşetleri ve eldivenler alarak, bu bölgeyi 3 saatlik sürede tüm atıklardan temizledik. 
30'dan fazla büyük çöp poşeti dolusu atıkları topladık ve bunları çevrede bulunan çok bidonlarına attık. Yenişehir Belediyesinin o bölgede çöpleri toplayan personelle görüştük ve alınmalarını sağladık. 


Bi Grup Zafer ekibi olarak, bu denli çevretemizliğini yıllardır yapıyoruz. 
Çünkü, ozellikle cam atıkların orman yangınına neden olabileceğini çok net biliyoruz.
Diğer atıklarınise çevre kirliliği yanında enfeksiyon kaynağı olabileceğini,  doğadaki canlıların yaşamını olumsuz etkileyebilecegini ve bunu yüzyıllar boyu sürdürebileceğini de biliyoruz. 


▪ Her yürüyüşümüzde bir atasözü veya aforizmayı tartışıyoruz. Bu etkinliğimizde de; GUENONN'un, "Kirli bir ortamda temiz bir iş yapamazsınız. Önce orayı temizlemek gerekir." Sözünü konuştuk...
Biz grup Zafer'liler olarak, temiz çevrede güzel yürüyüş ve etkinlikler yapabileceğimizi düşünerek, yürüyüş yaptığımız çevreyi evimiz gibi temiz tutmayı amaçlıyoruz. Bunun için periyodik çevre temizliğimizi yapıyoruz..." sözleriyle toplumsal yaşamda insanlarımızın doğaya karşı daha duyarlı olunması gereğine dikkat çekerek, toplumsal bir bilinç kazandırılmasına öncülük ediyor.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala