GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 17:28   Güncelleme : 05-01-2024 19:08

GÜLCAN KIŞ, MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU’NUN 102. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP Mersin milletvekili Gülcan Kış, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

GÜLCAN KIŞ, MERSİN’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU’NUN 102. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

CHP Mersin milletvekili Kış, "Dünyanın en güzel kentlerin biri olan, Akdeniz’in incisi Mersin’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıldönümünü sevinç ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bundan 102 yıl önce bu kadim topraklarda Kurtuluş destanımızın bir öyküsü yaşanmış, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Mersinliler Mersin’e sahip çıkmıştır.

Bu kurtuluş mücadelesi Mersinlilerin bağımsızlığına, özgürlüğüne ve vatanına ne kadar bağlı ve düşkün olduğunun göstergesi olmuş, işgal kuvvetlerine canları pahasına direnmiş ve onları kendi ülkelerine geldikleri gibi göndermiştir.

Bu kahramanlık öyküsünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetleri vardır.

Mithat Toroğlu, Şeref Genç, Osman Muzaffer, Veli Haşim, Çavuşlu Köyünden Safiye Ünlü, Çopurlu Köyünden Ayşe, Gülekli Hatice, Tarsus’tan Adile Onbaşı ve ismini sayamadığım birçok kahraman bağımsızlık ateşimizi yakan Başkomutanımız ile aynı duyguları, aynı ruhu taşımaktadır.

Ve zafer bu inanmışlığın, bu dayanışmanın, bu bilincin üzerine inşa edilmiştir.

Şimdi farklı inanç, dil ve kültürlerin uygarca, mutlu ve huzurla bir arada yaşadığı bir kent olan Mersin aynı bilinç ve aynı anlayışla kentine sahip çıkıyor, bundan bir asır önce elde ettiği kazanımın fakında olarak hareket ediyor.

Biz bundan 102 yıl önce ortaya konmuş bu büyük mücadelenin sahiplerinin evlatları olarak kentimizin ve ülkemizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz.

Yaşamlarını hiçe sayan kahramanlarımızın vatan ve toprak üzerinden kaynaklanan bu doğal ve güçlü dayanışmayı, bizlerin de bu kentin sosyal ve ekonomik gelişimi için bir model olarak benimsiyoruz.

Bu vesile ile Mersinimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıl dönümünü aynı coşkuyla kutluyor, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan uğruna canlarını hiçe sayan, bu topraklara şehit düşen kahramanlarımızı bu vesileyle sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

EditörEditör