TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 26-10-2022 18:32   Güncelleme : 15-11-2022 15:19

Havuzlu Bungalov Evlerin Özellikleri Nelerdir?

Türkiye gibi ziyaretçilerine eşsiz imkanlar vaat eden bir ülkede tatil yapmak adına önünüzde çok sayıda seçeneğin olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa konaklama konusunda herhangi bir sorun yaşamanız mümkün değildir.

Havuzlu Bungalov Evlerin Özellikleri Nelerdir?

 

Türkiye gibi ziyaretçilerine eşsiz imkanlar vaat eden bir ülkede tatil yapmak adına önünüzde çok sayıda seçeneğin olduğunu söyleyebiliriz. Bilhassa konaklama konusunda herhangi bir sorun yaşamanız mümkün değildir.

Takdir edersiniz ki, otelde kalmak hem maliyetli hem de yorucudur. Çocukların gürültüsü, insanların anlayışsız tavırları, ortak kullanım alanlarında yaşanan sıra kavgaları derken kendinizi stresli bir ortamın içerisinde bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra, özellikle 2020 sonrası dönemde otellerin gecelik konaklama fiyatlarına çok ciddi zam geldi. Tüm bu sebeplerden dolayı, birçok kişinin farklı konaklama seçeneklerine yöneldiklerini ifade edebiliriz. Onlardan birisi de bungalov evler! Özellikle havuzlu bungalov evler sahip oldukları özellikleriyle dikkat çeken konaklama seçenekleridir.

Havuzlu Bungalov Evlerin Avantajları Nelerdir?

Bungalov; küçük ve sempatik bir görünüme sahip olan ev olarak tarif edilebilir. Türkiye’de bilhassa dar arazilerde bu tür evlere rastlanır. İngilizlerin Avrupa’ya kazandırdığı bir ev olarak tanımlanan bungalov evlere Türkiye’nin birçok yerinde rastlayabilirsiniz. Başta Ege ve Akdeniz Bölgesi olmak üzere Marmara ve Karadeniz sınırları içerisinde de görür görmez hayran kalacağınız türden bungalov evler mevcuttur. Bungalov evlerin sahip oldukları özellikler dikkat çekicidir. Birçoğunun bünyesinde havuz bulunur. Bu sayede, bungalov evlerde kalanların tatil boyunca havuzun keyfini sonuna kadar çıkarmalarına rastlanır. Buna ek olarak, havuzlu bungalov evler; diğer avantajları ile de dikkat çeken konaklama seçenekleridir.

  • Her şeyden önce, betonarme yapılara kıyasla çok daha uygun fiyatlı oldukları söylenebilir. Ayrıca, inşa edilmeleri oldukça basittir. Taşınabilir olmaları ciddi bir avantajdır. Bu tür evlerde herhangi bir deprem riskine rastlanmaz. Bir başka deyişle, betonarme yapılara kıyasla depreme dayanıklı olduklarını söylemek gerekir. Uzun ömürlü oluşu ile göz dolduran bungalov evlerde istenildiği takdirde tatil dışında da kalınabilir.
  • Havuzlu bungalov evler her yaştan insana hitap eder. En çok 1.5 katlı olması sayesinde hem yaşlıların hem de çocukların herhangi bir zorluk yaşamadan kalabilecekleri konaklama seçenekleridir. Ayrıca, bu tür evlerde oksijen sirkülasyonu vardır. Bu durum; bilhassa astım ve romatizma gibi rahatsızlıklardan şikayet edenler için ciddi bir avantajdır.
  • Havuzlu bungalov evler; bakım ihtiyaçlarının olmaması ile de dikkat çeker. Betonarme yapılarda olduğu gibi kullanıcısına herhangi bir sorun yaşatması ihtimaller dahilinde değildir. Ayrıca, son derece sıcak ve sempatik bir görünümünün olduğunu söylemek gerekir. Hem iç hem de dış dekorasyonu dikkat çekicidir.

Havuzlu Bungalov Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Havuzlu bungalov evler istenildiği şekilde dekore edilebilir. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi bungalov evlerin sıcak ve samimi mimari özellikleri vardır. İç dekorasyonu da buna uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Bilhassa ahşap görünümün ortadan kaldırılmaması son derece önemlidir. Siz de havuzlu bungalov evler için bilhassa rustik tarzı benimseyebilirsiniz. Bu sayede, yaşam alanınızı huzurlu hale getirebilirsiniz.

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala