EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-12-2018 18:37   Güncelleme : 05-12-2018 18:37

İŞKUR MERSİN'DE ENGELLİ ÇALIŞANLARIN YANINDA

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli iş arayanların olduğu kadar engelli çalışanlarında yanında.

İŞKUR MERSİN'DE ENGELLİ ÇALIŞANLARIN YANINDA

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa KUTLU, Şube Müdürü Suat KARLIDAĞ, Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu ( Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Başkanı) Serkan ÖZADA’dan oluşan heyet firmaları ziyaret ederek bir yandan engelli çalışanların çalışma koşulları hakkında bilgi alırken, diğer yandan Dünya engelliler günlerini kutladılar.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa KUTLU; Engelli vatandaşlarımızın kamuda ve özel sektörde istihdamlarını arttırmak için 2002’den bu yana önemli tedbirleri hayata geçirdiklerini belirtti. 2002’den bu yana İŞKUR aracılığı ile 380 bin 384 engelli vatandaşın işe yerleştirildiğini belirten KUTLU; özellikle çalışma hayatında Milli Seferberliğin 2.fazı kapsamında İlave İstihdam Teşviki ile sağlanan 12 aylık desteğin süresini engelli vatandaşlarımız, gençler ve kadınlarımız için 18 aya çıkarılması, kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteğinin 36.000 Tl den 50.000 Tl’ye çıkarılması, engelli vatandaşlarımıza sağlanan iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinde profesyonelleşmeye gidilmesinin fark yaratan teşvik ve hizmet modelleri olduğuna değindi.

KUTLU; bugün KAAN 23 Tekstil firmasına yaptıkları ziyarette özellikle çalışan engelli vatandaşlarımıza yönelik kurum hizmetlerimizi devam ettirerek sadece engellilere yönelik günler de değil devamlı surette yanlarında olmaya çalıştıklarını belirtti.

MERSİN KENT HABER

PalaPala