KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-10-2022 17:53   Güncelleme : 18-10-2022 17:53

Kleopatra Yılı’nda Buluşalım Temasıyla Tarsus Festivali

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan Tarsus Festivali ile ilgili Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde TAKİK üyesi meslek kuruluşlarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kleopatra Yılı’nda Buluşalım Temasıyla Tarsus Festivali

Tarsus TSO’da Tarsus Festivali bilgilendirme toplantısı yapıldı

Tarsus TSO’da TAKİK (Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi) üyesi meslek kuruluşlarının başkanlarına yönelik Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Emrullah Taşkın ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar tarafından festivalle ilgi bilgi verildi. Festival programı hakkında kapsamlı sunum yapan Matyar, festivalin ‘’Kleopatra Yılı’nda Buluşalım’’ temasıyla 4-5-6 Kasım tarihlerinde gerçekleşeceğini belirtti. Festivale çok sayıda ülkeden katılım olacağını ifade eden Matyar, Tarsus’un birçok noktasında gerçekleşecek festivalin ilk gününde kortej yürüyüşü düzenleneceğini ve program kapsamında konserler, söyleşiler, dans gösterileri, sergiler, sokak etkinlikleri, çocuk atölyeleri, yamaç paraşütü, üretici kadın stantları açılacağını ve daha birçok aktivitenin yapılacağını belirtti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, festivalin kente renk katacağını, özellikle esnafların festival tarihlerinde açık kalmasının ve hazırlıklarını bu kapsamda yapmasının yararlı olacağını vurguladı.

Sunumun ardından meslek kuruluşları başkanları görüş ve önerileri sunarak festivalin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala