KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 12-11-2019 19:45   Güncelleme : 12-11-2019 19:45

KRALİÇE LEAR, MERSİN TOPRAKLARINDA..

İlk kez 25. Saraybosna Film Festivali’nde gösterilen, 26. Adana Altın Koza Film Festivali’nde üç ödül alan Pelin Esmer’in Kraliçe Lear belgeselinin Mersin galası, 16 Kasım saat 19.00’da Cinemaximum Forum sinemasında yapılacak.

KRALİÇE LEAR,  MERSİN TOPRAKLARINDA..
Kraliçe Lear, Arslanköylü tiyatrocu kadınların Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndan bir ekiple, Toros köylerine yaptıkları otuz günlük bir turneyi konu alıyor. Bu turne boyunca Shakespeare’in bin dört yüz yıllık Kral Lear oyununu yavaş yavaş Kraliçe Lear’e dönüştüren Arslanköylü tiyatrocu kadınlar, seyirciyi de eğlendiren ve düşündüren bir yolculuğa çıkarıyor.
Türkiye genelinde 15 Kasım’da gösterime girecek olan filmin Mersin’deki özel gösterimine Arslanköylü tiyatrocu kadınlar ve filmin yönetmeni Pelin Esmer ile yapımcısı Dilde Mahalli de katılacak.

Pelin Esmer’in yeni filmi “Kraliçe Lear”, San Sebastian Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen, post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerin sunumlarının yapıldığı “Glocal In Progress”e seçilen 3 filmden biri oldu. 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala