MAGAZİN
Giriş Tarihi : 14-08-2023 11:11   Güncelleme : 30-08-2023 14:07

Leonardo DiCaprio'nun rol aldığı en iyi 5 film

90’lı senelerde yıldızı parlayan ve otuz yılı aşkın kariyeri boyunca başarı basamaklarını tırmanarak harikulade bir filmografi inşa eden Leonardo DiCaprio, çağımızın şüphesiz ki en iyi oyunları arasında.

Leonardo DiCaprio'nun rol aldığı en iyi 5 film

 

90’lı senelerde yıldızı parlayan ve otuz yılı aşkın kariyeri boyunca başarı basamaklarını tırmanarak harikulade bir filmografi inşa eden Leonardo DiCaprio, çağımızın şüphesiz ki en iyi oyunları arasında. Henüz yaşı gençken bile ne kadar dahi ve iyi bir oyuncu olacağı belliydi. 1993 senesinde rol aldığı What’s Eating Gilberts Grape filminde canlandırdığı zihinsel engelli karakter ile Oscar’a aday gösterilmiştir.

Mükemmel oyunculuğunun yanı sıra, sempatikliği ve duyarlı kişiliği ile de kalpleri fetheden DiCaprio’nun rol aldığı filmler, her zaman büyük bir ilgi ve merak konusu olmayı başarıyor. Son 20 yılın en iyi aktörleri arasında gösterilen DiCaprio’nun en iyi 5 filmini bir araya getirdik.

Inception, Başlangıç (IMDb: 8.8)

Ünlü yönetmen Christopher Nolan, Hollywood Yeni Akım efsanelerini çok iyi çalışmış, bu konuda kendini yetiştirmiş ve bunu filmlerinde en ham haliyle uyarlamıştır. Inception filmi de onun cesur olduğu ve tamamen orijinal filmlerinden biridir. Hedef aldığı kişinin bilinçaltına  fikirleri sokmaya çalışan bir hırsız hakkındaki bilim-kurgu filmi, tartışmasız olarak Leonardo DiCaprio’nun en iyi performansları arasına giren filmdir. Inception filminde şimdiki zamanla geçmişinin baskısı altında kalan bir adamı canlandıran DiCaprio ve Nolan’ın imzası niteliğindeki set tasarımı ve görsel efektler ile Hans Zimmer’in eşsiz besteleri arasında adeta bir pırlanta gibi parıldıyor.

4 tane Oscar ödüllü alan film, sadece Leonardo DiCaprio’nun en iyi filmleri arasında yer almakla kalmıyor, tüm zamanların en başarılı filmleri arasında yer alıyor.

Shutter Island, Zindan Adası (IMDb: 8.2)

Yönetmenliğini Martin Scorsese'nin yaptığı bu başyapıtta, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede olan Ashecliffe Hastanesi'ne gitmesi ile başlıyor. Bu hastanede karşılaştıkları isyan ve rayından çıkan işler soruşturmayı gittikçe zora sokuyor. Zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırları ayırt etmekte zorlanacaklardır. Usta yönetmen Scorsese tarafından Dennis Lehane'nin ünlü romanından sinemaya uyarlanan Shutter Island filmi sizlere harika bir seyir keyfi sunuyor.

Blood Diamond, Kanlı Elmas (IMDb: 8.0)

Leonardo DiCaprio, sağlam bir senaryoya sahip gerilim filmlerinde anti-kahramanı canlandırmada adeta ustalaşmış bir oyuncudur. Blood Diamond filmi de bu filmlerden bir tanesi. Afrika kıtasındaki süregelen savaşları ve elmas gibi doğal kaynakların Batı ülkelerine nasıl servis edildiğini ortaya koymak açısından oldukça güçlü ve trajik bir hikâyeye sahip film, DiCaprio’nun da en iyi filmleri arasında yer alıyor.

 

 

The Revenant, Diriliş (IMDb: 8.0)

Usta yönetmen Alejandro González Iñárritu’nun Western başyapıtı The Revenant, Leonardo DiCaprio’ya Oscar’ı getiren film olmuştur. Michael Punke’nin aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan film, Hugh Glass karakterinin hayatta kalma mücadelesine yer veriyor. Yarı-biyografik destanda canlandırdığı karakter ile DiCaprio, Oscar’ın yanı sıra En İyi Oyuncu dalında BAFTA, Altın Küre, Screen Actors Guild ve Critics’ Choice ödüllerini kazanmıştır.

Titanic, Titanik (IMDb: 7.8)

Şüphesiz ki Leonardo DiCaprio denildiğinde akla gelen ilk filmlerden biri de Titanic filmidir. Oyuncunun ismini gösterime girdiği ilk anlardan itibaren popüler oyuncular arasına yazdıran, halen günümüzde popüler kültürün gündeminde yer alan bir film. Başrollerini güzel ve başarılı oyuncu Kate Winslet ile paylaştığı film, anlattığı trajik ve sürükleyici aşk hikayesi ile 11 dalda Oscar alarak tüm zamanların en başarılı filmleri arasında yer almayı başarmıştır.

Gişe rekortmeni filmde, İsmini ve çatı fikrini aynı adı taşıyan seyahat gemisinin gerçek hikâyesinden alan filmde fakir bir sanatçı ile aristokrat kızının aşk hikâyesi yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

EditörEditör