GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-11-2022 10:27   Güncelleme : 16-11-2022 10:46

LİMON BAHÇESİ KATLİAMINA BÜYÜK TEPKİ

Mersin Doğa ve Çevre Derneği, Mersin Mezitli İlçesi Bozon Mahallesi'nde yaşanan limon ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi.

LİMON BAHÇESİ KATLİAMINA BÜYÜK TEPKİ

Mersin Doğa ve Çevre Derneğinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada; Tarım topraklarını kormak, herkesin görevi olduğuna dikkat çekilirken Bozan Köyü'nde yaşanan limon ağaçlarının katliamı insanın yaşam alanına yapılmış bir kamu suçu olduğu belirtildi.

Dünyanın yaşadığı büyük felketler ve iklim değişikliği gibi tehditlerle karşı karşıya kaldığı duruma dikkat çekilirken, bu krizden ülkemizin de etkilendiğini, yaşanacak gıda krizinin aşılmasında verimli tarım topraklarının rant uğruna kurban edilmemesi çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada "Ülkemizde Hazineye ait araziler kamunun malıdır. Bu arazilerin çoğu tarım ve orman vasfındadır. Tarım vasfındaki araziler, üretim yapan çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilmelidir. Tarım ve ormanlık arazilerinin korunarak amaç dışı kullanımlarının engellenmelidir. Bozon mahallesinde meyve veren yüzlerce limon ağacının kesimini yapanlar kamu suçu işlemişlerdir. Bu suçu işleyenler derhal cezalandırılmalıdır." çağrısında bulunuldu.

MERSİN KENT HABER

 

EditörEditör