GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2022 16:15   Güncelleme : 14-04-2022 11:05

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına Belgin Gürağaç Seçildi

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi için yapılan genel kurulunda TKKD Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç , 45 oy alarak seçimleri kazandı.

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına Belgin Gürağaç Seçildi

Mersin Kent Konseyi 1. Olağan Genel Kurulu, Mersin Büyükşehir Kongre Merkezi'nde  68 üyenin 65'nin katılımıyla gerçekleştirldi. Genel Kurula Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Bedrettin Gündeş'in yanı sıra  Kadın Meclisi üyeleri, STK temsilcileri de katıldı.

Divan Başkanlığını oybirliğiyle seçilen Zehra Korkmaz yaptı. Divan üyeliklerine Leyla Serin Kırık ve Gamze Zorba seçildi.Genel Kuruldan Türk Kadınlar Konseyi (TKKD) Mersin Şube Başkanı Belgin Gürağaç, 45 oy alarak Mersin Kent Konseyi  Kadın Meclisi'nin ilk başkanı oldu.

Genel Kurul'da  Kadın Meclisi başkanlığına  Belgin Gürağaç ve İlksen Sorguş Dinçer aday oldu. Adaylar kendilerinin çalışmalarını içeren konuşmaların ardından seçimlere gidildi. 

Genel Kuruldaki oylamaya   65 üye katıldı.Kadın Meclisi üyeleri ad okunarak iki ayrı sandıkta oy kullandılar. Oyların tasnifinin ardından Divan Başkanı Zehra Korkmaz, seçim sonucunu açıkladı. Belgin Gürağaç 45, İlsen Sorguş Dinçer 19, bir oy geçersiz sayıldı.

Son derece demokratik bir ortamda büyük bir olgunluk içinde gerçekleşen Kadın Meclisi Genel Kurulu'na Kadın Meclisi üyeleri büyük ilgi göstererek katılım sağlandı.

Genel Kurul'dan 45 oy alarak Kadın Meclisi başkanılığına seçilen Belgin Gürağaç, genel kurula teşekkür konuşmasında "Bana ve yönetim kurulu listemize çok büyük destek verdiler. Onların varlıklarının ve desteklerinin kendini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Kendime değil onları alkışlayarak teşekkürlerinizi belirtmenizi istiyorum.  Kadın Meclisi olarak, Mersin'e ivme kazandıracağız." dedi. Gürağaç, “Kent konseyleri, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin önceliklerinin, sorunlarının tartışıldığı ve çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yönetişim mekanizmalarıdır. Kadına yönelik şiddete karşı, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için kalıcı çözümlerin ancak kadınların katılımı ile mümkün olabileceğini, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin yöntemleri ile çalışmayı, böylelikle demokrasinin gelişmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliği arasında koparılamaz bağı sağlamlaştırmayı, Kent konseyi yönetmeliğinde belirtilen yönetişim ilkelerine bağlı kalarak, demokratik ve çoğulcu katılımcılığı harekete geçirerek eşitlikçi ve güvenli bir Mersin için çalışmalarını sürdürmeyi hedeflediklerini” belirtmiştir.

Kadın Meclisi başkanının seçiminin ardından Belgin Gürağaç'ın yönetim kurulu listesi, genel kurulda kabul edildi. 

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Başkan Belgin Gürağaç (TKKD Mersin Şube Başkanı)
ANKA Üreten Kadın Derneği Temsilcisi Devrim Gündeşli
Baro Kadın Hakları Merkezi Temsilcisi Arzu Günay
Günebakan Kadın Derneği Temsilcisi Zübeyde Akpınar
Mimoza Kadın Derderneği Temsilcisi Gülbahar Güzel
7 Renk LGBTİ Derneği Temsilcisi Yağmur Arıcan
TMMOB Temsilcisi Nejla Bugay
Bağımsız Kadın Derneği Temsilcisi Gamze Zorba
Yeniden Sosyoloji Derneği Temsilcisi Ayten Yaprak

Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, "Nitelik, nitelik, nitelik"  diye başladığı konuşmasında, "Bizler bilgi tabanlı çalışmalarla bir yere varacağız. Kadınlık sadece bizim  öngörü ve vizyonumuza katkı sunacak, Bilgimizi ve bakış açımızı artırarak , değer yaratarak  daha iyi işlere imza atmamızı sağlayacak." sözleriyle genel kurula katılanlara teşekkür etti. Kadın Meclisi Başkanlığına seçilen Gürağaç'ı kutladı.

Salih Pala

Mersin Kent Haber

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala