GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-06-2016 11:29   Güncelleme : 04-06-2016 11:29

Mersin Sahillerine Mavi Bayrak

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sahillerde yapılan yenileme ve işlevlendirme çalışmalarının tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen basın toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla Susanoğlu Plajı’nda yapıldı.

Mersin Sahillerine Mavi Bayrak

Susanoğlu plajında yapılan düzenlemeler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, .Susanoğlu ve diğer plajlarda uyguladıkları projelerin Kıyı Kenar Kanunu’na en uygun şekilde hazırlandığını ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak kanuna uygun düzenlemeler yaparak Susanoğlu plajımızı Mavi Bayrak standartlarına getirdik. Bu yöndeki çalışmalarımız tamamlandığında halen 11 olan Mavi Bayrak sayımızı daha da artıracak, en kısa sürede bu rakamı 50’ye çıkaracağız. 2 kilometre uzunluğunda ve 164 bin 500 metrekare alanda uyguladığımız proje kapsamında kusursuz bir hizmet için gerekli her türlü altyapıyı oluşturduk” şeklinde konuştu.

 

Başkan Kocamaz, sahil yenileme ve işlevlendirme projesini uygulamadaki temel amaçlarının Mezitli’den Anamur’a kadar tüm sahillerde yüksek kalitede, uluslararası standartlara ve dünya turizm algısına uygun bir yapı oluşturmak olduğunu ifade ederek sözlerine,  “Hedefimiz; Mersinimizi turizm kentleri arasında bir adım öne çıkarmak, turizm sektöründe öncü bir il haline getirmektir. Susanoğlu’nun hemen ardından Yapraklı Koy, Kızkalesi, Yemişkumu, Ayaş, Sultankoy plajları da önümüzdeki bir ay içerisinde burada gördüğünüz standartlarda faaliyete geçecektir. Susanoğlu ve diğer plajlarımızda başlattığımız örnek çalışmaların Mersinimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde devam etti.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin’in turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebilmek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı Turizm AŞ’yi devreye soktuklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Denizkızı Turizm AŞ ile turizm faaliyetlerini tek çatı altında profesyonel bir kadroyla sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 

Susanoğlu Plajı Yaza Hazır

 

Yapılan yenileme ve işlevlendirme çalışmaları ile mavi bayrak standardına getirilen Susanoğlu plajının giriş-çıkış yolları Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafında asfaltlandı.  Plaja şezlonglar, şemsiyeler, tenteler, giyinme odaları, duş kabinleri, tuvaletler ve localar inşa edildi.

 

Engelli vatandaşlar için giriş-çıkış noktası ve rampalar oluşturularak, onlara özel yürüyüş yolları, tuvaletler ve duş kabinleri yapıldı, denize rahatça girebilecekleri uygun platformlar kuruldu.

 

Cankurtaran üniteleri ile vatandaşların can güvenliği en üst seviyeye çıkarıldı. Asayiş sorununu ortadan kaldıracak şekilde 3 vardiya halinde güvenlik hizmeti verilmeye başlandı. Plajlarda “güvenlik kasaları” oluşturularak denize girecek vatandaşlar için güvenli bir alan sağlandı. Hijyen ve yüksek kalite esaslarına uygun olarak kurulan modern kafe ve restoranlarda uzman personeller istihdam edildi.

 

Geçen yıl 25-30 TL giriş ücreti alınırken bu yıl vatandaşlardan sadece şezlong, tuvalet ve duş hizmetleri için 15 TL talep edilecek, giriş ücreti alınmayacak. Böylece vatandaşlar paket halinde kaliteli ve ucuz hizmete kavuşmuş olacak. Sadece Susanoğlu’nda değil, düzenlenen diğer plajlarda da para yerine “elektronik kart” uygulaması kullanılacak. Vatandaşlar plaja geldiklerinde istedikleri kadar parayı kartlarına yükleyebilecekler. Hesap kapatacakları zaman ise ödedikleri nakidin üstünü alabilecekler.

MERSİN KENT HABER

EditörEditör