GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-04-2024 10:33   Güncelleme : 24-04-2024 14:23

MERSİN'DE 1. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkusunu tüm kente yayacak olan ‘Uluslararası Çocuk Festivali’ başladı.

MERSİN'DE 1. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

Kent merkezinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın yanı sıra Silifke, Anamur gibi ilçelerde de kutlanacak ve 4 gün sürecek festivalin ilk günü bayramın adına yaraşır bir organizasyonla Tarsus Kültür Park’ta kutlandı. Çocukların 23 Nisan’ın tadını çıkarabilmesi hem de gönüllerince doyasıya eğlenebilmesi için Büyükşehir, birçok daire başkanlığı öncülüğünde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Gün boyu süren etkinlikler her yaştan vatandaştan beğeni topladı

Kültür Park’ın doğal ortamında gerçekleşen ve çocukların yanı sıra anne ve babaların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik noktaları renkli görüntülere sahne oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan çocuk oyun parkurunda çocuklar eğlenceli anlar yaşarken, boyama etkinliğinde de hayal dünyalarını kağıda döktü. Etkinliklerin en ilgi gören stantlarından biri de İtfaiye Dairesi Başkanlığı standı oldu. Özellikle çocuklar için hazırlanan itfaiyeci eğitim çocuk parkuru miniklerin ilgi odağı olurken, köpekli arama kurtarma ekibinin gösterileri izleyenlerin beğenisi topladı. Mersin İtfaiyesi’nin maskotu Ateş ve Su ise, herkesin gözdesi oldu.

Etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kitobüs Gezici Kütüphanesi ile ilkokul ve ortaokul yaş grubuna uygun çocuklara kitap hediye edilirken, İlkim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nın gözlem teleskobu ile çocuklar, güneş patlamaları ve güneş hareketlerini gözlemledi. Tarımsal Hizmetler Dairesi öncülüğünde gerçekleşen atölye çalışmasında ise çocuklara, çiçek dikimi öğretilirken, toprağın ve doğanın önemi de anlatıldı.

Çocukların su kaynaklarını verimli kullanması ve su tasarrufunu öğrenmesi için MESKİ bünyesinde çocuklar, suyun pH değerini ölçmek için su deneyi yaparken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın gezici trafik mobil aracı ile çocuklara trafik kurallarına uymanın önemini anlatmak için animasyon izletildi. Animasyon ekibi ile birlikte dans eden çocuklar, şişme oyun gruplarında eğlenceli anlar yaşarken etkinlik alanı, her yaştan vatandaştan büyük beğeni topladı. Ayrıca alanda çocuklara patlamış mısır, balon ve pamuklu şeker dağıtılırken Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından da limonata ikramı yapıldı.

Büyükşehir’in üretici kadın stantları bu kez çocuklar için kuruldu

Kent merkezinde yürütülen etkinliklerin bir diğer adresi de Özgecan Aslan Barış Meydanı oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın uzun süredir yürüttüğü projesi Kadın Üretici Stantları’nda bu kez çocuk ürünleri satışa sunuldu. Stantların ilgi odağında ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Parkı’nda özel gereksinimli çocukların anneleri ile birlikte hazırlamış olduğu ürünler yer aldı.

Dokucu: “Çocuklarımızı rengarenk ve mutlu gördüğümüzde biz de mutlu oluyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’ni Tarsus’tan başlattıklarını dile getirerek, “Bu yıl 4 gün sürecek kutlamalarımız var. Çocuklarımız çok mutlu ve hareketliler. Çocuklarımız için oyun alanları kuruldu. Bu ortamda olmak insanı duygulandırıyor. Çocuklarımızın her gününün böyle geçmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkezin yanı sıra ilçelerde de bayramın kutlanacağını aktaran Dokucu, “Mersin’de Özgecan Aslan Barış Meydanı kutlama alanımız. Tarsus’ta da Kültür Park’ta kutlamalarımıza başladık. Cumartesi günü olmasını avantaja çevirdik. Salı gününe kadar 23 Nisan kutlamalarımız devam edecek. Bu yıl hem yurt içinden hem yurtdışından 350 çocuğumuz gösteri yapmak için Mersin’e gelecek. Çocuklarımız çok hareketli. Onları böyle rengarenk ve mutlu gördüğümüzde biz de mutlu oluyoruz. Hepimizin özlediği bir ortam” sözlerine yer verdi.

Gün boyu süren bir dizi etkinlik, her yaştan beğeni topladı

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Parkı’nda eğitim veren usta öğretici Funda Ulaşlı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda üretici kadın stantları kurduklarını belirtti. Özel gereksinimli çocuk ve annelerin yapmış olduğu ürünleri bu stantlarda vatandaşla buluşturduklarını belirten Ulaşlı, “Annelerimiz ve çocuklarımız bu ürünleri yaptıklarında daha mutlu ve deşarj oluyorlar. Kadınlar ekonomik özgürlüklerini kazandığı ve kendi ayakları üzerinde durduğunda daha da güçleniyorlar. Onlar güçlendikçe çocuklarına da daha faydalı oluyorlar” dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Nazlı Yıldıran Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu her etkinlikten çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Vahap Başkanımızın yaptığı her işten çok memnunuz. Büyükşehir Belediyesi sayesinde çocuklar bugün çok mutlu oldu” derken Nezahat Ebiri ise, “Çocuklarımız ve bizim için çok güzel bir oldu. 23 Nisan Tarsus’ta çok coşkulu geçti” dedi.

Etkinliğe torunuyla birlikte gelen Nuray Üstündağ, “Çok memnunuz. Çocuklarımızın ihtiyaçları vardı. Çocukların istediği her şey vardı. Büyükten küçüğe hepimiz 23 Nisan’ın coşkusunu yaşadık” ifadelerini kullandı.

2. sınıfa giden Ali Kerem Deveci, gezici trafik mobil aracını çok beğendiğini söyleyerek, “Kırmızı ışıkta geçmemeyi ve yayalara yol verilmesini öğrendim. Arkadaşlarım ve ablamla bol bol dans edip, oyun oynadım” derken çocuklardan Elif Cemre Bolat, dağıtılan ikramlıkları çok sevdiğini ve mutlu olduğunu belirterek, “23 Nisan geldi ve bu bizim bayramımız. Çok heyecanlandım. Çok eğlendim” derken Başkan Seçer’e; “Vahap Amca her şey için teşekkür ederim, seni çok seviyorum” diye seslendi.

Çiçek dikimi atölyesine katılan çocuklardan İbrahim İbar da “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize armağan ettiği bir bayram ve çok mutluyum. Çiçeğimi anneme hediye edeceğim. Pamuk şeker, limonata, kitap dağıttılar. Vahap Başkanımız iyi ki var” diye konuştu.

Çocuklardan Hilal Yıldız Canatan ise, Vahap Başkanla birlikte Mersin’in çok güzelleştiğini söyleyerek, “Bugün çok mutlu oldum. Herkes coşkuyla eğleniyor. Ailemle birlikte çok eğlendim” dedi.  Kitap okumayı çok sevdiğini belirten çocuklardan Muhammed Zakir Yariz ise, “Bize kitap hediye edilince çok mutlu oldum. Arkadaşlarımla birlikte çok eğlendim. Burası rengarenk ve bizim için çok eğlenceli geçti” dedi.

EditörEditör