KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-07-2018 20:40   Güncelleme : 09-07-2018 20:40

Mersin'de Akdeniz Evleri Anma Pulu Tedavüle Sunuldu

PTT Mersin Başmüdürlüğü tarafından düzenlenen 'Akdeniz Evleri' konulu pul sergisinin açılışı PTT'nin restore ettiği tarihi eski Borsa Binası'nda (Ziya Paşa Gazinosu) gerçekleştirldi.

Mersin'de Akdeniz Evleri  Anma Pulu Tedavüle Sunuldu

Mersin PTT Başmüdürü Nurgül Altınöz, açlışını gerçekleştirdiğimiz pul sergisinde  "Euromed (Akdeniz'deki Evler)" anma pulunda zengin Akdeniz kültürünün evler üzerindeki yansıması yer aldığını belirtti. PTT'in kuruluşunun 13.01.1863'e dayandığını,dünyada ise 1840 yılında ilk kez posta pullarının kullanılmaya başlandığını ifade etti.Bugünkü sergidebugüne kadar farklı konularda pekçok pulun yer aldığı sergi pul tarihimize yolculuğa çıkarıyor.Özellikle Akdeniz Evleri konu edilirkenAkdeniz'e kıyısı olan ülkelerin iklim koşullarına uygun evler Akdeniz Bölgemizde de benzerlik taşıdığını dile getirdi.

 

Başmüdür Altınöz,Bugün Akdeniz Evleri  Anma pulu, 9 Temmuz 2018 tarihli olarak 2 ve 4 lira, ilk gün zarfı da 7 lira bedelle PTT iş yerlerinde, "www.filateli.gov.tr" adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunuluyor.

Pul Sergisi açılışında yan fülüt sanatçısı Kemal Rastgeldi mini bir konser verdi.

Filateli 09.07.2018 tarihli Euromed Akdeniz Evleri konulu pul sergisi,1900'lü yılların başında yapılan Mersin tarihinde önemli bir yeri olan Borsa Binası, daha sonra  Ziya Paşa Gazinosu olarak da kulanılan bu tarihi binada gerçekleştirldi.

Atıl durumundaki bu tarihi  yapı  PTT personellerinden mimar Yapım İşleri Biriminden Berna Tam tarafından retorasyonu yapılarak yeniden yaşama gerçekleştirildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala