GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-12-2019 12:48   Güncelleme : 22-12-2019 12:48

MERSİN’DE DOKTORA YAPILAN SALDIRI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Mersin milletvekili Av. Alpay Antmen,geçtiğimiz günlerde Mersin Tarsus Devlet Hastanesinde doktor Alper Canseven ve bir sağlık personeline yapılan saldırıyı Meclis Gündemine taşıdı.

MERSİN’DE DOKTORA YAPILAN SALDIRI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Türkiye’de her gün, görevini zor şartlar altında yapan sağlık çalışanlarına yönelik saldırı haberlerinin kamuoyuna yansıdığını belirterek bunun en yakın örneğinin de Mersin Tarsus’ta yaşandığını ifade etti.

Alpay Antmen’in önergesi şu şekilde;

“Mersin Tarsus ilçesinde yaşayan M.A., geçtiğimiz günlerde muayene olduğu Tarsus Devlet Hastanesi'nde  çektirdiği röntgen filmini göstermek için Doktor Şakir Alper Cansever'in odasına girmiş, bu sırada bir kadın hastayı muayene eden Cansever ise, M.A.'ya dışarıda beklemesini söylemiştir.  Ancak buna rağmen M.A. doktor Alper Cansever’e saldırmış, araya giren bir personeli de darp etmiştir.

Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli Ortopedi Uzmanı Doktor Şakir Alper Cansever ile sağlık çalışanını darbeden M.A., sevk edildiği adliyede serbest bırakılmıştır. Doktor Alper Cansever, kendisine ölüm tehdidinde bulunan zanlının serbest bırakılmasından dolayı üzgün olduğunu ve zanlı serbest kaldığı sürece hayati riskinin olduğunu dile getirmiştir.

Bu bağlamda;

1 – Mersin’de 2009 ila 2019 yılları arasında saldırıya uğrayan sağlık çalışanı sayısı kaçtır? Bu saldırıların sonuçları nelerdir? Kaç sağlık çalışanı yaralanmış, kaçı hayatını kaybetmiştir? Bahsi geçen olaylar hangi hastane, sağlık ocağı ya da muayenehaneAde yaşanmıştır?

2 – 2009 ila 2019 yılları arasında sağlık çalışanlarına saldıran kişilerin kaçı gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmış kaçı hüküm giymiştir?

3 – Yine aynı yıllar arasında sağlık kurumları binaları dışında saldırıya uğrayan sağlık çalışanı sayısı kaçtır? Bu saldırıların akıbetleri ne olmuştur?

4 – Sağlık kurumlarında, yaşanan ve yaşanabilecek saldırıları önlemek için alınan önlemler nelerdir?”

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala