EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-10-2021 18:59   Güncelleme : 05-10-2021 19:46

Mersin'de Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi Verildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde öğrenci, öğretmen ve gönüllü velilere "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" verildi.

Mersin'de Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi Verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Konferans Salonu'nda 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılında alınacak trafik tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde öğrenci, öğretmen ve velilerden belirlenen gönüllü kişilere "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" kampanyası ile birlikte "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" verildi.

Eğitimler uygulamalı ve teorik eğitimleri başarıyla tamamlayanlara, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 178. maddesinin (a) bendinin 7. fıkrasına gereğince Emniyet Müdürlüğü adına İl Emniyet Müdürü tarafından imzalanan ve esasları EK-36'da yer alan esaslar çerçevesinde Okul Geçidi Görevli Belgesi verildi.

Okul Geçidi Görevlileri, kendilerine verilen yetki çerçevesinde Ek-48 Okul Geçidi Görevlisi Trafik İhlal Tespit Tutanağı, düzenleyerek kurallara uymayanlara ceza kesebilecek. Okul giriş ve çıkışlarda trafik akışında öğrencilerin sağlıklı bir biçimde kurallara uygun karşıya geçişlerini sağlayacak. Kurallara uymayanları uyaracak.

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan "Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi" eğitime katılan öğrenci, öğretmen ve gönüllü velilere düzenlenen törenle "Okul Geçidi Görevli Belgesi verildi.  Eğitime katılan öğrencileri, öğretmenleri ve gönüllü velileri kutlayan Aslan,Her yurttaşın, sürücünün, yayanın trafik kurallarına , alınan tedbirlere kesinlikle uyması gerektiğine vurgu yaparak, iyi bir eğitim öğretim yılı olmasını ve yeni görevlerinde başarı dileğinde bulundu.

,

Mersin İl Emniyet Müdürü Aslan, sertifikalarını alan yeni "Okul Geçidi Görevlileri" ile birlikte hatıra fotoğrafı çektildi. Öğrencilere hazırlanan armağanlarıyla birlikte kırmızı düdük verildi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala