GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-04-2024 22:36   Güncelleme : 23-04-2024 01:38

Mersin'de Otizm Farkındalık Şenliği

Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği 22 Nisan'da "Otizm Farkındalık Şenliği" düzenledi.

Mersin'de Otizm Farkındalık Şenliği

Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği, Mersin 68'liler Barış ve Kardeşlik Ormanı'nda 22 Nisan Otizm Farkındalık Şenliği'ne Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği Başkanı Naymiye Yaman, Mersinn Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Duygu Nur Özdağ, otizm çocukları ile özel çocukların anneleri hazır bulundu.

Otizm çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı arifesinde ellerinde bayraklar ve balonlarla müzik eşliğinde güzel bir gün yaşadı. Çocuklara pasta ve içecek ikram edildi. Gönülleri alındı.

Düzenlennen etkinliğe davetli konukların gelememesi şenliğin buruk geçmesine neden oldu.

 Mersin Otizm ve Özel Çocuk Anneleri Derneği Başkanı Naymiye Yaman, etkinlikte yaptığı konuşmasında otizm çocuklarına toplumun yanı sıra kurum ve kuruluşların yeterince sahip çıkmadıkları siteminde bulunarak, yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Başkan Yaman, "Bir sürü zorlukla ve bencil egoları tavan yapmış vicdansız merhametsiz insanla mücadele ediyoruz.

Benim'de tüm özel gereksinimli çocukların annelerinin korkusu endişesi kaygısı biz ölünce ne olacak.nerde kalacak kim bakacak.

Hiç birimiz maalesef ölümsüz değiliz.

İki gündür oğlumun darp edildiği günlere geri döndüm.sanki o günleri adliye sürecini yeniden yaşadım.

Bizlerin gözlerinin içine baktığımız çocuklarımıza kıyıyorlar.

Bakım merkezlerindeki şiddetin sonu gelmiyor.

Gün geçmiyor'ki bir siddet olayı duymayalım." dedi. Otizmli çocukların yaşadığı şiddetin hukuk içinde bir an önce çözümlenmesini istediği konuşmasında suç işleyenlerin adalet önünde hesap vermesini istedi.

Yaman, yaptığı çağrıda "Ailelerimiz kenetlenmeli derneklere üye olmalı seslerini duyurmalılar.Sadece kendi çocuklarını değil bütün özel çocukları düşünerek hareket etmeliler. Çocukların ismi önemli değil hepsi bizim çocuğumuz. Lütfen susmayın sessiz kalmayın. sahip çıkın" ifadesinde bulundu.

Yaman sözlerini destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine, şenlikte kendilerini yalnız bırakmayan STK temsilcilerine  teşekkür etti.  "Mersin'de Otizm Gündüz Bakım Merkezi yapıldı bizler her ilçede otizm bakım merkezi istiyoruz." sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör