YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-12-2022 16:09   Güncelleme : 11-12-2022 20:52

Mersin'de Sokak Hayvanları İçin Basın Açıklaması

Türkiye genelinde eş zamanlı 81 ilde hayvan saverler, sokak hayvanlarına sahip çıkalım çağrısında bulunarak toplumu sokak hayvanlarına yapılan çağdışı yaklaşımına dikkat çekmek için basın açıklamasında bulunuldu.

Mersin'de Sokak Hayvanları İçin Basın Açıklaması

Bir süredir sosyal medya üzerinden" Sokak Canlarımız Katlediliyor.Sessiz kalırsanız bu katliamın ortağı olacaksınızTüm Hayvanseverlere ortak çağrımızdır.İl ve İlçenizde yapılacak basın açıklamalarına katılın."çağrısı yapılıyordu.

 Çok az sayıda  hayvanseverin yapılan çağrıya uyduğu gözlendi. Sadece Sosyal Medyada hayvan hakları savunucuları olduğu, eyleme gelince kılını kıpırdamayan hayavan severlerin bu tutumu da eyeleme katılanlarca hayal kırıklığı yarattı.

Sokak Hayvanları Sahipsiz Değildir basın açıklamasını hayvan severler adına Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO)  Başkanı Ayhan Demir yaptı.

Yapılan basın açıklamasında  uygar ve hukuk ülkesine yakışmayacak bir davranışşekli uygulandığı iddiasıyla zavallı sokak köpeklerine savaş açıldığını, sanki devleti de arkalarına aldıkları anlayışı ile  sokak köpeklerine kötü bir tutum sergilenildiğine  dikkat çekildi.Toplatılıp Öldürülsünler manntığı yerine il ve ilçe belediyelerinin hayban bakım evleri kurmaları istenirken, belediyelerin hayvanları kısırlaştırmaları veterinerler ile iş birliği yapılması çağrısı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesinde köpeklerin kafalarına küreklerle vurularak öldürüldüğü görüntüler yurt çapında büyük infiale neden olduğuna dikkat çeken açıklamada " Bu barınağın büyük yaşam alanlarına doldurulmuş 1000 lerce köpeğin aç sefil durumda ölen başka köpekleri yiyerek yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı orayı ziyaret eden gönüllülerce bizzat tespit edildi." ifadesinde bulunuldu.

KİHAYKO Başkanı Ali Demir, ""Barınak esareti, tecrit ve sürgün istemiyoruz" Kamuoyunca ve gerekse kurumlarca dikkate alınmasını önemle uyarıyoruz ifadelerine yer verdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör