GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-12-2019 17:22   Güncelleme : 03-12-2019 17:52

Mersin'de Ziçev Dünya Engelliler Günü'nde Farkındalık Yarttı

Mersin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ZİÇEV Mersin bir dizi etkinliklere katıldı.

Mersin'de Ziçev Dünya Engelliler Günü'nde Farkındalık Yarttı

ZİÇEV Mersin Şubesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne dikkat çekmek amacıyla Mersin Marina'da Toplum Gönüllüleri Vakfı Mersin Gurubunun desteğiyle Ziçev Ritim Grubu"flash mob" gösterisi yaptı.

ZİÇEV Mersin,sabah Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Çocuk Daire Başkanlığı'nın düzenlediği etkinliğe katıldı.Öğleden sonra ise  Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı'ni gezerek bilgi aldı. Burada ritim gösterisi gerçekleştirdi.

Bu hafta ZİÇEV Mersin 5 Aralık 2019 perşembe günü Gazi Lisesi'nde ritim ve dans gösterisi gerçekleştirecek. Gazi Lisesi öğrencileri tiyatro grubu engelliler konulu bir oyun sergileyecek.Dans gösterisine Sabiha Çiftçi MTAL öğrencileri eşlik edecek.

Ziçev Mersin Şube Başkanı Dr. Zekiye Kahveci Dünya Engellilerle ilgili açıklamasında,  "Birlşemiş Milletler’in 1992 yılında almış olduğu kararla 3 Aralık uluslar arası Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Bu kutlamalar çerçevesinde ZİÇEV Mersin Şubesi tüm engellilerin hayatın her alanına erişiminin sağlanması adına çalışmalar yapmakta ve bu alanda gerçekleştirilen projelere destek vermektedir. Kamu yararına hizmet veren ve izin almadan yardım toplama hakkına sahip olan vakfımızın amaçlarından en önemlisi zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlere uygun süreli kurslarda yeteneklerine göre beceri kazandırmak ve yaşam boyu eğitimlerine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda ZİÇEV Mersin Şubesi olarak kültür, sanat ve meslek edindirme alanlarında çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz.

Bu etkiliklerin bugünle sınırlı kalmayıp sürekliliğinin sağlanmasını temenni ederim. 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Gününde tüm engellerin aşılması dileğiyle" ifadesinde bulundu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü,hafta boyunca bir dizi etkinliklerle sürecek.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

 

 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala