KENT
Giriş Tarihi : 10-06-2020 19:35   Güncelleme : 10-06-2020 19:35

Mezitli Belediyesinde Birlikte Yönetim Hamlesi

Mezitli Belediyesi’nin bu yıl yaz döneminde yapacağı çalışmalar, Belediye Meclis Üyelerine anlatıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra birim müdürleri ve meclis üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda, korona virüsü nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.

Mezitli Belediyesinde Birlikte Yönetim Hamlesi

Toplantıda belediyenin mevcut durumu, yapılması planlanan yatırımlar ve mahalle muhtarlarının görüş ve önerileri kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, her mahalleye yapılacak yol, kaldırım, sosyal tesis gibi her türlü proje harita üzerinde anlatıldı.

Başkan yardımcısı Osman Günay tarafından yapılan bilgilendirmede, planlamanın nihai karar olmadığı aciliyet durumlarına göre esnetilebilineceği de ifade edildi.

Meclis üyelerinin alanda vatandaşlarla sürekli karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mahallelere yapılacak çalışma ve yatırımlar için muhtarlarla birlikte karar aldık. Aldığımız bu kararları hangi siyasi partide olursa olsun vatandaşlarla sürekli görüşme durumunda olan meclis üyelerimizin de bilmesini ve vatandaşlara ona göre bilgi vermesini istedik. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle kırsal kesimlerde yapılacak yatırımlara muhtarlarımızla birlikte karar verdik. Muhtarımız sezonun daha başında ne kadar kaldırım, yol yapılacağını ne kadar asfalt döküleceğini biliyor ve mahallesine giderken ona göre sağlıklı bilgi veriyor. Aynı durum meclis üyelerimiz için de geçerli. Bu toplantıda Meclis üyelerimize gelen talep ve şikayetleri değerlendirerek planda düzenlemeler yapacağız. Hem muhtarlarımızın hem de meclis üyelerimizin vatandaşın karşısına çıkarken mahcup olmaması en büyük dileğimiz. Meclis üyelerimizden gelen talepler ışığında aciliyet durumuna göre projelerde değişiklik yapma yatırımlarımızı farklı noktalara yönlendirme yapıyoruz” dedi.

Muhtarlarla bir araya gelmenin önemine de vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mahallelerinin durumunu en iyi muhtarlarımız bilir. Biz de onlardan bize gelen talepler doğrultusunda yatırımlarımızı planlıyoruz. Bu durum doğru yatırım yapmanın yanında belediye olarak planlı şekilde davranmamızın yolunu açıyor. Muhtarlarımız da bu konuda son derece hassas davranarak elimizdeki imkanların eşit dağıtılması için yardımcı oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala