KENT
Giriş Tarihi : 27-03-2019 21:25   Güncelleme : 27-03-2019 21:37

Mezitli Belediyesi'nden Çalışanlara Yüzde 22 Zam Yapıldı

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, çalışanlarını sevindirmeye devam ediyor. Her zaman emekçilerine en yüksek ücreti vermesiyle bilinen Mezitli Belediyesi, Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme ile kadrolu personele yüzde 22 zam yaptı. Yapılan zamla birlikte Mersin genelinde en yüksek ücretle çalışanlar Mezitli Belediyesi çalışanları oldu.

Mezitli Belediyesi'nden Çalışanlara Yüzde 22 Zam Yapıldı

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadrolu çalışanlarına erken bahar havası yaşatıyor. Göreve geldiği günden itibaren taşeron çalışanına Türkiye’nin en yüksek ücretlerinden birisini veren Başkan Tarhan, kadrolu çalışanlarını da sevindirdi. Mezitli Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan sözleşme kapsamında kadrolu personele yüzde 22 zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte Mersin genelinde en yüksek ücret alanlar, Mezitli Belediye çalışanları oldu.

SON DERECE HASSAS DAVRANILDI

İşçilere erken bahar sevinci yaşatan sözleşme, Mezitli Belediyesi Meclis Salonunda, Başkan Tarhan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında imzalandı. Çalışanların da katılımıyla gerçekleşen imza töreninde konuşan Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, çalışanların haklarını alabilmesi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür ederek, “Başkanımız en az bizim kadar hassas davranarak çalışanımıza böylesi bir imkan sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince biz de Başkanımız Neşet Tarhan da çalışanlarımıza en yüksek fiyat artışını vermeye çalıştık. Hepimiz asgari müşterekte birleşerek bu rakama ulaştık. Başkanımız ileriki dönemlerde ekonomik girdilerde artış yaşanması halinde bu fiyatları yeniden güncelleyeceğini de ifade etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÜCRETLERE YÜZDE 22 ZAM YAPTIK

Belediye olarak yakalanan başarıda en büyük payın çalışanlara ait olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Tarhan da, “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Daha önce hatırlanacağı gibi çalışanlarımıza hakem heyetinin verdiği yüzde 4 zammı az bularak yüzde 4 zam da biz vermiştik. Bu sözleşmede de elimizden gelen en iyisini vermeye çalıştık. İmar yasasında yapılan değişikliklerin olumsuz etkisinin yanında, başta belediye hizmet binamız, amfi tiyatromuz, kültür merkezimiz olmak üzere imza attığımız dev projelerimiz nedeniyle maliyetlerde yaşanan  artışı da göz önüne alarak verebileceğimiz en yüksek ücreti vermek istedik. Çalışanlarımızın  yüzde 22 zammının yanı sıra sosyal haklarını da iyileştirdik” diye konuştu.

SEÇİMLE BAĞDAŞTIRILMASIN İSTEDİ

Sözleşme tarihinin seçimden hemen öncesine denk gelmesinin kendilerini daha hassas davranmaya zorladığına da dikkat çeken Başkan Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben göreve gelmeden iki gün önce toplu sözleşme imzalanmıştı. Yine seçim öncesi sözleşme imzalama zorunluluğu bizim daha hassas olmamıza neden oldu. Bu durumun farklı algılanmaması adına en uygun olan artışı sağlamak istedik. Elbette ki önümüzdeki süreçte yaşanan gelişmelerden sonra bu ücretlerde yeni görüşmeler, düzenlemeler yapılacaktır. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun”

MERSİN KENT HABER

PalaPala