DÜNYA
Giriş Tarihi : 23-03-2018 13:16   Güncelleme : 23-03-2018 13:16

MEZİTLİ'DE 7’DEN 70’E SEVGİ BULUŞMASI

7’den 70’e her yaştan insanın, sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaş alması için çalışan Mezitli Belediyesi, düzenlediği şenlikte çocuklarla yaşlıları bir araya getirdi.Esenbağlar Mahallesi’nde bulunan tarihi Taş Mektep’te düzenlenen etkinlikte; Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi, Mezitli Belediyesi Yaşlı Bakım Evi ve Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sakinleri oyun, dans ve müzik dolu bir gün geçirdi.

MEZİTLİ'DE 7’DEN 70’E SEVGİ BULUŞMASI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarlarının da hazır bulunduğu etkinliğe katılan tüm konuklar Mezitli Belediyesine ait araçlarla evlerinden alındı. Çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte, Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Korosu ve Ritim Grubu seslendirdiği şarkılarla müzik ziyafeti sundu. Her yaştan oluşan karma takımların mücadele ettiği, halat çekme, yumurta taşıma, heykel gibi oyunlar büyük coşkuya neden oldu.

 

BİZİM GİBİ DAHA AKTİF OLACAĞINIZ YERLERDE OLMAYA GAYRET GÖSTERİN

Her yaştan katılımcının, müzik eşliğinde oyun oynadığı ve dans ettiği etkinlikte konuşan Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Sorumlusu Emine Kara, “Dünümüz, bugünümüz, yarınımız bugün bir aradayız. Çok şükür yaşıyoruz. Eğer sağlığımıza dikkat edersek, böyle güzel grupların içinde bulunursak, günümüzü kaliteli bir şekilde geçirirsek hiç yaşlanmayız. Lütfen evlerinizde oturmayın. Dışarı çıkın, gruplara katılın. Bizim gibi daha aktif olacağınız yerlerde olmaya gayret gösterin. Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın bize hediyesi olan Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’ne de uğrarsanız hep birlikte çok güzel aktiviteler yapabiliriz” dedi.

 

17 DÖNÜMLÜK ALANDA MUTLU YAŞAM KÖYÜ PROJEMİZ VAR

En büyük amaçlarının, yaşı veya siyasi düşüncesi ne olursa olsun her vatandaşı mutlu etmek olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Çocuklarımızı ve yaşlılarımızı aynı yerde buluşturarak önemli tecrübeler kazanmalarını sağlıyoruz. Bu etkinliği sürekli kılmak amacıyla 17 dönümlük alanda Mutlu Yaşam Köyü projemiz var. Önümüzdeki günlerde bunun uygulamasına başlıyoruz. Her yaştan insanımız gelsin, sporla, müzikle bahçeyle uğraşarak üretim yapsınlar istiyoruz. Önemli olan böylesi ortamlardan her kesimin mutlu güzel paylaşımlar yapmasıdır” diye konuştu.

 

MEZİTLİ’DE Kİ İNSANLARIMIZIN TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞINA İNANIYORUM

Geçtiğimiz yıl faaliyete geçirdikleri Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nin başarılı çalışmalar yaptığını dile getiren Başkan Tarhan konuşmasında, “Şimdi Eski Davultepe Belediye Binası’nın yan tarafında bulunan alana daha büyük bir Aktif Yaş Alma Merkezi yapıyoruz. Her bireyimizin mutlu ve birlikte olması için çalışmalar yapıyoruz. Birbirimize güç vermemiz gerekiyor. Mezitli’de ki insanlarımızın tüm Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala