GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2020 21:45   Güncelleme : 10-03-2020 21:45

MHP Mersin Milletvekili Kılavuz, Yerli Muz Üreticilerimiz Korunsun

MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz,Corona Virüsü nedeniyle Mersin Limanında bekletilen ithal 50 bin ton muzun iç piyasaya sürülmesinden duyduğu kaygıları TBMM'nde dile getirerek "Bu muzlar iç piyasaya sürülürse yerli muz üreticisinin mağdur edilecektir" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Kılavuz, Yerli Muz Üreticilerimiz Korunsun

MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz,TBMM oturumunda yaptığı konuşmasında yerli muz üreticilerinin korunmasını istedi.

Kılavuz TBMM'nde yaptığı konuşmasında, " Farklı ülkelerden sebze, meyve ticareti yapan tüccarlar tarafından satın alınıp İran, Suriye ve Irak'a satılmak üzere Mersin Limanına getirilen yaklaşık 50 bin ton muz, corona virüsünden dolayı sınırların kapalı olmasından ötürü transit bir şekilde geçememiş ve ülkemiz sınırları içerisinde kalmıştır. Bu muzlar iç piyasaya sürülecektir. Bu muzların iç piyasaya sürülmesi yerli üreticilerimizi ciddi anlamda mağdur edecektir. Şimdiden yerli muz fiyatları düşmüştür. Çiftçilerimizin mağdur edilmemesi için gereken tedbirler alınmalıdır. Yerli üreticilerimiz korunmalıdır. Her şart ve koşul altında çiftçilerimizin yanındayız.

Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bütün kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum, saygıyla hürmetle selamlıyorum teşekkür ediyorum." dedi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala