GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-02-2022 12:06   Güncelleme : 02-02-2022 12:06

MÜLTECİ HAKLARINDA UYGULAMADA YAŞANAN HUKUKİ SORUNLAR SEMİNERİ

Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu ve Mersin Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliğinde, mülteci hakları alanında çalışan avukatlara uygulamada yaşanan hukuki sorunların çözümü, sığınmacılara daha hızlı ve faydalı hukuki hizmet sunabilmeleri için “İkamet işlemleri, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma İşlemleri, Sınır Dışı İşlemleri” konulu seminer düzenlendi.

MÜLTECİ HAKLARINDA UYGULAMADA YAŞANAN HUKUKİ SORUNLAR SEMİNERİ

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, uygulamada sığınmacıların vatandaşlık kazanma ve sınır dışı işlemlerinde sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

Avukatlar ve stajyer avukatların katılımıyla Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen seminer, Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, Göç Uzmanları Murat İnsel, Yusuf Kamil Akan, Aykut Alptekin, Kemal Doğru ve Kader Koç’un sunumuyla gerçekleşti. Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu Başkanı Av. İzzeddin Uçan, mülteci haklarıyla ilgili uygulamada yaşanan sıkıntıların hukuki yollarla çözümü için bu seminerin faydalı olacağına inandığını belirterek, sunum yapan konuklara ve katılımcı meslektaşlarına teşekkür etti.

“VATANDAŞLIK KAZANMA VE SINIR DIŞI İŞLEMLERİNDE SIKINTILAR YAŞANIYOR”

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir ise konuşmasında, Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu’nun sığınmacıların hukuki statüsü konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Mersin’de birçok sığınmacının bulunması, meslektaşlarımız için yeni bir meslek alanı olmuştur. Bu konuda uygulamada, özellikle vatandaşlık kazanılması, sınır dışı işlemlerinde bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Göç uzmanlarımız, meslektaşlarımızın uygulamadaki işlerini kolaylaştırmak ve bu konuda sığınmacılara daha hızlı ve faydalı hukuki hizmet sunabilmeleri için bilgilerini bizlerle paylaşacaklar. Semineri düzenleyen Mülteci Hakları Komisyonumuza, Mersin İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ve katılımcı meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Mersin Barosu Mülteci Hakları Komisyonu’na teşekkür ederek, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde yapmış oldukları iş ve işlemlerle ilgili verilecek bilgilerin katılımcıların hukuki bilgilerine ışık tutacağına inandığını belirtti. Seminerin soru-cevap bölümünün ardından sunum yapan konuklarımıza plaket takdim edildi.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala