GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2022 10:12   Güncelleme : 08-04-2022 10:12

OPERASYONLA ELE GEÇİRİLEN FETÖ/PDY ŞÜPHELİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Mersin Merkezli yapılan operasyonda Balıkesir ve İstanbul’daki şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde eş zamanlı arama yapıldı.

OPERASYONLA ELE GEÇİRİLEN FETÖ/PDY  ŞÜPHELİLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PYD silahli terör örgütü üyeliği suçundan cezaevinde bulunan teröristlerin sözde mağdur ailelerine maddi yardımda bulundukları tespit edilen 1’i ABD uyruklu toplamda 12 şahsa yönelik  operasyon düzenledi.

Operasyonlarda  ABD uyruklu şüpheli şahsın İstanbul ilinde ikamet ettiği, tutuklu bulunan FETÖ/PYD örgüt üyelerinin sözde mağdur ailelerine dağıtılmak üzere yüklü miktarda para dağıttığı, talimatın Avrupa ve ABD’ de yaşayan Türkiye’ den firar etmiş örgüt mensuplarınca verildiği, paranın elden verilmediği, bir yere bıraktıkları, alan ve verenin birbirini görmediği, ABD vatandaşı olan, Türk olmayan birinin EFT işlem yoluyla Amerika’ dan bizzat hesabından yönlendirdiği, edinilen istihbarı bilgiye göre İstanbul- Mersin arası araçla yola çıkarak güzergahta bulunan illerdeki örgüt üyelerine 200.000 dolar civarı para dağıttığı, bu sayede Fetö terör örgütü kadrolarını diri tutmaya çalışarak örgüt üyelerinde olası bir çözülmeyi engellemeye çalıştığı değerlendirilmektedir.

Mersin Merkezli yapılan operasyonda Balıkesir ve İstanbul’daki şüphelilerin ikametlerinde ve iş yerlerinde eş zamanlı arama yapıldı.

Düzenlenen operasyon neticesinde 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan arama sonucunda 2 adet 1 Dolar, Bank Asya dahil olmak üzere çok sayıda banka kartları ve dekontlar, çok sayıda elle yazılı doküman ile dijital materyale el konuldu.

FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlama suçundan adli makamlara sevk edilen Şüphelilerden;

F.T, H.T. , H.Ç., L.C., M.Ö., M.M.Ş., M.M.A. isimli şüpheliler Adli Kontrol Kararıyla Serbest kaldı.

M. Ş., İ.A., O.A.G., V.K., İsimli şüpheliler tutuklandı.

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala