GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-04-2022 10:42   Güncelleme : 16-04-2022 10:42

OTOBAN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Tarsus Polisi, otobanda vaadlerle otomobilleri durdurup gasp, hırsızlık ve nitelikli dolandırıcılık yapan çeteye operasyon düzenlendi.

OTOBAN ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

 

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü,ekipleri, Mersin İli Tarsus İlçesi ve Otoban yolu üzerinde yola çıkıp araçlara taş atarak hasta numarası yapan, fuhuş ve aşk vaadi ile araçları durdurmak suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık, Yağma (GASP), Hırsızlık ve Kasten Yaralama olaylarına karışan şahısların tespitine ve yakalanmalarına yönelik operasyon düzenlendi.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü; Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı ile  koordineli bir şekilde, 4 ay boyunca dinleme ve havadan, karadan izleme yapılarak uygulanan tedbirler ve çalışmalar sonlanmış, dosya kapsamında toplam 43 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik 101 ekip, 500 personel ile eş zamanlı operasyon yapıldı. 

 Yapılan operasyonda toplam 34 şahıs yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerin 2’si (E.O.) ve (C.G.) serbest bırakılırken, 32 şüpheliden 25 şahıs (D.Y.) (S.Y.) (P.G.) (N.G.) (Ç.G.) (H.O.) (E.Y.) (G.G.) (G.Y.) (B.O.) (B.S.) (H.Y.) (D.G.) (B.S.) (Ş.S.) (D.I.) (M.Z.) (K.O.) (Ç.Ö.) (D.Y.) (S.I.) (G.I.) (M.Ç.O.) (M.O.) (A.I.) tutuklanmış, 7 şahıs (A.O.) (A.O.) (Y.G.) (A.I.) (D.Y.) (E.S.) (E.O.) adli kontrolle serbest bırakılmıştır 

Suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla ikametlerinde yapılan ev aramasında 8 adet tüfek ve tüfeklere ait 400 adet fişek, 294 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 

Yakalanan şahısların çok sayıda Yağma (GASP), Kasten Yaralama, Uyuşturucu madde kullanma ve Hırsızlık suçlarından kayıtlarının olduğu tespit edildi. 

 

Ayrıca şüpheli şahısların dinleme ve polise yakalanmamak için kendi dilleri ve kendilerince belirlenmiş “Saya:Para , Mul: Şikayetçi, Graba:Araba , Manuş:Polis , Galip:Polis , Pırtı:Elbise , Çiz:Olay , Sayımlamak:Geri Vermek , Celletmek:Göstermek , Kertmek:Alınan malzeme Para , Gıdana:Adana , Reşit Emmi:Polis , Zen:Kadın , Arşınlamak:Kaçmak , Aryalamak:Ağzını Aramak , Carlatmak:Sorun Çıkarma , Sunlamak:Sormak , Baylamak:Dolandırmak” kelimeleri kullandıkları tespit edildi. 

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala