YAŞAM
Giriş Tarihi : 17-12-2022 21:19   Güncelleme : 17-12-2022 23:22

Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü Yeni Yıl Öncesinde Üyeleriyle Buluştu

Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü "Yeni Yıl" buluşmasında, kulüp üyeleri bir araya geldi.

Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü Yeni Yıl Öncesinde Üyeleriyle Buluştu

BİSQUİTTE 'te düzenlenen Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü "Yeni Yıl" buluşmasında kulüp üyesi anneler, anne adayları ve kulüp dostları konunun uzmanlarıyla yeni yıl  öncesi buluşarak hasret giderdi.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Filiz Çayan, Anneler Kulübü üyeleriyle gerçekleştirdiği söyleşisinde " Birbirlerimizi çok özlüyoruz. Doğumdan sonra ne yapalım dedik.Bir araya geldik "dedi.

Prof. Dr. Filiz Çayan, kulübün oluşumu ile ilgili konuşmasında "Bir ad koydık Anneler Kulübü diye. Keyif alacağımız bir kulüp olduk.Bunun faydası çok oldu. Bir şeye ihtiyacınız olduğunda hem biz elimizden geleni yapıyoruz hem de siz bize fikiir veriyorsunuz." ifadesinde bulundu.

Kulüp içinde dayanışma ve fikir alışverişinin yanı sıra külüp üyelerinin bilgi ve birikimlerinin paylaşılması amaçladıklarını dile getiren Filiz Çayan, "Böylece küçük bir aile yapısı oluşturduk.Belirli bir zamanlarda toplandık, hem birbirimize arkadaş olduk hem de kardeş olduk. Kadınların yaptıklarını çok önemsiyorum.,Kadın enerjisini çok seviyorum. 25 yıldır kadın doğum doktoruyum. Kadınlarla güzel bir şeyler yapıyoruz. Kadın-doktor, doktor-kızkardeş ilişkisi kurduk. Böyle bir yolumuz oldu.,Bu anlayış bizi, Anneler Kulübü'nü bugün olduğu gibi bir araya getirdi. Bizler hep birlikte birbirimizi tanıyınca çok mutlu olduk" sözleriyle söyleşinin açılış konuşmasını yaptı.

Kulüp üyeleri meslekleriyle ilgili açıklamalarının yanında doğum öncesi doğum esnasında ve doğum sonrasındaki ilişkileri ve  Prof. Dr. Filiz Çayan ile iletişimlerinin kendilerinde yarattığı sinerji ve enejilerini samimi bir biçimde dile getirdiler.

 Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü,  hemşirel, terapist, fizyoterapist, çocuk uzmanı, beslenme uzmanı, değişik branşlarda öğretmen, avukat, turizimci gibi mesleklerin yanı sıra anneler, anne adayları ve kulüp dostlarından oluşuyor.

Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü üyeleri dayanışma kültürü oluşturulması konusunda düşünce birliği içinde hareket ediyorlar.

Söyleşi kulüp üyelerinin kendini tanıtmalarıyla başladı., Kulüp üyeleri kendi uzmanlık alanlarından söz ederken kulüp üyelerine birikimlerini paylaşarak yaşamlarını kolaylaştırmak, güzelleştirmek, dostluk ilişkilerini geliştirerek birarada olmanın tadını çıkarmayı düşündiklerini ifade ettiler.. Doktor-anne ilişkilerini, hamilelikle ilgli öykülerini dile getirdiler.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Filiz Çayan Anneler Kulübü üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Salih Pala

MERSİN KENT HABER

EditörEditör