GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2021 09:56   Güncelleme : 27-10-2021 10:09

PTT’, KURULUŞUNUN 181. YILINI MERSİN’DE COŞKUYLA KUTLANDI.

PTT Mersin Başmüdürlüğü, 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)’nın 181.Kuruluş yıldönümünü törenlerle kutladı.

PTT’, KURULUŞUNUN 181. YILINI MERSİN’DE COŞKUYLA KUTLANDI.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)’nın 181.Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde: 22 Ekim’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Yenişehir yerleşkesinden başlayan, motorsiklet ve araçlardan oluşan ve Adnan Menderes Bulvarını takiben liman kavşağından geri dönen kortejin selamlanmasını müteakip Çarşı ve Metropol PTT Müdürlüklerinde 181.sırada işlem yapan şanslı müşterilere hediyeler sunuldu. Mersin PTT Başmüdürü Deniz Kağan Uysal ile beraberindeki heyet tarafından Mersin Valisi Ali İhsan Su ziyaret edilerek kuruluşun genel ve ildeki çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Çarşı PTT Kargo binasında saat 14:30’da başlayan resepsiyona Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Vali Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokolü dahilindeki resmi ve özel kurum ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, PTT çalışan ve emeklileri katıldı. Akşam ise PTT personelinin katılımıyla düzenlenen akşam yemeği göz doldurdu.

23 Ekim Cumartesi günü ise yine PTT Başmüdürü Deniz Kağan Uysal öncülüğünde Başmüdür Yardımcıları, kısım ve merkez müdürlerinden oluşan yöneticilerce, görev başında yahut emekli olduktan sonra vefat eden çalışan ve yakınlarının kabirleri ziyaret ederek çiçekler sunuldu. Ailelerin de hazır bulunduğu ziyarette duygulu anlar yaşandı. Temsilen bir emeklinin evine de misafir olunan etkinlikler, yine kuruluş yıldönümü kapsamında il merkezi ve ilçelerde bulunan PTT Müdürlükleri arasında düzenlenen Halı Saha Futbol Turnuvası’nın açılış töreni ve yapılan ilk hafta maçları ile sona erdi.

MERSİN KENT HABER

Salih Abidin PalaSalih Abidin Pala