KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-04-2024 11:42   Güncelleme : 22-04-2024 11:42

RESSAM HÜSEYİN SÖNMEZ, RETROSPEKTİF SERGİSİ'Nİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU

Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, yurt içinde 17 kişisel sergiye imza atan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Hüseyin Sönmez’in birbirinden özel eserlerinin beğeniye sunulduğu “Retrospektif Sergisi” sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

RESSAM HÜSEYİN SÖNMEZ, RETROSPEKTİF SERGİSİ'Nİ SANATSEVERLERLE BULUŞTURDU

Birbirinden farklı ve güzel eserler, Akdeniz Sanat Galerisi’nde beğeniye sunuldu

Akdeniz Sanat Galerisi’nde organize edilen serginin ilk günkü açılışına, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş, İplerin Ressamı olarak tanınan Ahmet Yeşil ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra kentin sanat camiasından birçok isim katıldı.

“Sanatsal etkinliklerimiz artarak devam edecek”

Sergiyi gezerek sergilenen birbirinden güzel eserlerin sahibi Ressam Hüseyin Sönmez ve sergiyi gezen konuklarla sohbet eden Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız; “Bu özel ve güzel eserleri bizlere ulaştırdıkları için değerli sanatçımız Sayın Ahmet Sönmez ve serginin organize edilmesinde emek veren Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel eserlerde yoğun bir emek var, onlarca yılın birikimi ve katkısı var. Önümüzdeki süreçlerde bu tarz sanatsal ve kültürel etkinliklerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

“Akdeniz’i, sanatın kalbinin attığı bir merkeze dönüştüreceğiz”

Akdeniz Belediyesi olarak, sanatın ve sanatçının gelişimi önündeki bütün engellerin kalkması, sanatın halka ulaşılır hale gelmesi ve halkın sanata olan ilgisinin artması için çalışacaklarının altını çizen Sarıyıldız; “Farklı dillerin ve kültürlerin kardeşçe yaşadığı Akdeniz’i sanatın da merkezi haline getireceğiz. Sanatçılarımıza da yeni imkanlar yaratmaya çalışacağız” diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Hüseyin Sönmez’in birbirinden özel eserlerinden oluşan Retrospektif Sergisi, 26 Nisan 2024 tarihine dek Akdeniz Sanat Galerisi’nde sanat severlerin ziyaret ve beğenisine açık olacak.

EditörEditör