GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2023 18:52   Güncelleme : 07-03-2023 18:52

RTÜK İç Anadolu Bölgesi Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Konya'da Buluştu

Radyo Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) ev sahipliğinde düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması Konya'da yapıldı.

RTÜK İç Anadolu Bölgesi Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Konya'da Buluştu

RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen yerel ve bölgesel yayıncıların sorunları, beklentileri ve önerilerinin tespiti amaçlanan çalışma toplantısının açılışında, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası Türk halkının elindeki tüm imkanları seferber ederek Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi.

Depremi etkisine alan 11 ilde karasal, uydu, kablo ve internet üzerinden yayın yapan 150 medya kuruluşunun afetten ciddi olarak etkilendiğine değinen Karadaş, şöyle konuştu:

"Buralarda çalışan arkadaşlarınızın kayıpları büyük oldu. Hem canlarını, hem yakınlarını, hem işlerini kaybettiler. Bazılarının cihazları ağır hasar aldı, yayınlarını durdurmak zorunda kaldılar. Üst kurulumuz deprem bölgesindeki yayıncıların mali yükümlülüklerini 6 ay erteledi. 11 ilde faaliyet gösteren tüm radyo, televizyonların frekans, kanal ve yıllık kullanım ücretlerini, kablo, uydu lisans taksitlerini ve gecikme zamlarını 6 ay öteledi. Şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan düzenlemeye göre yayıncıların reklam gelirindeki üst kurul payı 6 ay boyunca tahsil edilmeyecek."

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kaya Tepe de gazetecilerin ve medya kuruluşlarının yaşadığı zorluklardan bahsederek, Anadolu medyasına devletin destek ve teşvik vermesi gerektiğini söyledi.

EditörEditör